שְׁאֵלָה:
מדוע מי מלח עוזרים לכאבי גרון?
nmagerko
2011-12-18 09:05:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

אני מתקשה להבין כיצד מי מלח, פיתרון פשוט, יכולים להסיר ביעילות כה רבה את כאבי הגרון.

אני כן מאמין שהתשובה קשורה קשר הדוק לפתרונות היפו / היפר-טוניק, אבל מדוע זה כך, ואיך זה עובד?

אחד תשובה:
Rory M
2011-12-19 01:53:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

מי מלח עשויים להיות בעלי תכונות של אנטי-ספיגה עקב ההשפעה שיש לה על פוטנציאל המים. מים טהורים הם בעלי פוטנציאל מים (Ψ) של אפס. לתמיסת מלח מרוכז פוטנציאל מים נמוך יותר (שלילי יותר). פוטנציאל המים של תמיסת המלח עשוי להיות שלילי יותר מזה של הציטופלזמה של הפתוגן; לפיכך מכונה תמיסת המלח היפרטונית. לכן מים אוסמוסים מחוץ לתא (אוסמוזה היא התנועה נטו של מים מפוטנציאל מים גבוה יותר לפוטנציאל מים נמוך יותר על פני קרום חדיר למחצה). אובדן המים מהתאים הפתוגניים גורם לכריתה אוסמוטית - התא מתכווץ ומת.

פתרון היפוטוני (למשל תאים המונחים במים טהורים) יגרום לאפקט הפוך - תמוגה אוסמוטית. זו התפוצצות התא עקב תנועת מים לתא. דופן תאי החיידק יצטרך להיפגע תחילה (למשל על ידי פניצילין). זה לא יהיה התהליך שבו יש השפעה של תמיסת מלח.

העובדה שמי המלח חמים על מנת לשפר את המסיסות עשויה להיות גם תופעת הלוואי. של גרימת הרחבת כלי הדם סביב הזיהום, הגדלת קצב תאי הדם הלבנים שיכולים להגיע לאתר הזיהום.

היה קשה יותר למצוא תיאוריה מדוע לפתרון מלח יש תכונות משככות כאבים, ראה ההערות שלהלן & גרסאות קודמות לתשובה זו.

להבנתי כי כאב גרון כואב בגלל דלקת. תמיד חשבתי שההשפעה של משככי כאבים של מי מלח היא להפחית את הדלקת על ידי הצבת הרקמה המודלקת בתמיסה היפרטונית. האם יש לך אסמכתא שאומרת כי מי המלח הורגים למעשה את התאים הפתוגניים או שזה מנגנון הפעולה הישיר מדוע זה "עוזר" לסימפטומים של כאב גרון?
ספק יהיה אם כל השפעה מחטאת כפי שתיארתי לעיל תייצר "עזרה" מיידית או הקלה בכאב. אני מסכים שלפתרון תהיה השפעה אנטי-דלקתית, אולם לגבי "כאב גרון כואב בגלל הדלקת" אני חייב להודות שאיני יודע. אם זה המקרה, כמובן שזה יהיה המנגנון הישיר שהאופ מחפש =)
האם זה לא יהרוג גם את התאים שלך ויחמיר את הבעיה (לפחות באופן זמני?
ובכן זה בוודאי לא היה מפלה; הייתי מציע שהתאים שלך יהיו פחות מבודדים, מכיוון שהם יהיו קרובים לנימים עם אספקת מים מוכנה להחליף כל אבוד באוסמוזה?
@Casebash זה גם עוזר להפחית דלקת באותו תהליך אוסמוטי - הוא מושך את עודפי הנוזלים סביב התאים ובכך מפחית את הנפיחות. נפיחות מופחתת פירושה פחות גירוי על ידי מזון / מים הנכנסים ללוע, מכיוון שמשטח המגע פוחת.


שאלה ותשובה זו תורגמה אוטומטית מהשפה האנגלית.התוכן המקורי זמין ב- stackexchange, ואנו מודים לו על רישיון cc by-sa 3.0 עליו הוא מופץ.
Loading...