Kysymys:
Mikä ohjelmisto voi eräkäsitellä RAW-valokuvia Linuxissa?
Hamish Downer
2010-07-16 20:01:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kiinnostunut RAW-valokuvien tehokkaasta käsittelystä Linuxissa. Olen pelannut vähän RAW: n kanssa, mutta toistaiseksi olen aina palannut takaisin JPG: hen, koska en voi häiritä viettämään tuntikausia jälkikäsittelyä. Mutta jos löydän melko nopean tavan säätää RAW-valokuvia, voin yrittää uudelleen.

Linuxissa on monia työkaluja RAW-tiedostojen käsittelemiseen, mutta mitkä niistä antavat teet esimerkiksi:

  • korjaat yhden kuvan valkotasapainon ja levität sen sitten koko valokuvasarjaan?
  • sinulla on pari napsautusta kuvaa kohti jossakin sovelluksessa?

vai eikö RAW-jälkikäsittelyä yksinkertaisesti kannata tehdä, jos et vie aikaa käsitellä kutakin valokuvaa erikseen?

Seitsemän vastused:
Rowland Shaw
2010-07-16 20:13:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

DCRaw on tosiasiallinen standardi RAW-valokuvien käsittelemiseen Linuxissa - DCRaw on itse asiassa RAW-käsittelyn perusta joissakin kaupallisissa sovelluksissa

Voitteko antaa linkin DCRaw: lle, jota käytetään Photoshopissa? Olen skeptinen.
@Reid Jo olemassa olevan linkin kautta "He voivat soittaa dcraw graafisesta käyttöliittymästä, liittää paloja dcraw.c koodiinsa tai käyttää vain dcraw.c: tä asiakirjoina, joita kameranvalmistajat kieltäytyvät toimittamasta:"
@Reid Uskon myös, että "about box" viittaa myös DCRaw: iin, vaikka olen poissa koneesta, johon PS on asennettu tällä hetkellä
Sinulla on hyvä vastaus, poista vain Photoshop-osa.
dcraw on hyvä RAW -> TIFF -muunnin komentorivillä, mutta se ei anna kysyjän pyytämiä tietoja.
esm
2010-07-16 20:47:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voinko ehdottaa RawStudiota? Se tukee pyytämäsi tyyppisiä eräoperaatioita ja on yksinkertaistanut dramaattisesti jälkikäsittelyn työnkulkuani vanhaan lähestymistapaani ufraw + GIMP. Jos olet perehtynyt vastaaviin "työnkulun" tuotteisiin muilla alustoilla, käyttöliittymän pitäisi tuntua melko mukavalta.

BennyInc
2010-09-21 12:48:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

UFRaw tarjoaa myös eräkäsittelykomennon - avaa vain ensimmäinen kuva, ota asetukset käyttöön ja tallenna ne, kun Luo tunnustiedosto -asetukseksi on määritetty vain. Sitten voit käyttää ufraw-batch -asetusta tämän .ufraw -tiedoston asetusten käyttämiseen kuvissasi.

Atis
2012-10-04 23:37:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelen pimeätaulukkoa. Siinä on tarvitsemasi ominaisuudet sekä lisää. Se ei kuitenkaan ole ylivoimainen. Pidän siitä, koska alkuperäisiä valokuvia ei ole muokattu. Sen sijaan tallennetaan jälkikäsittelyohjetta sisältävä reseptitiedosto.

Tarvitset kohtuullisen määrän muistia (8 Gt +).

K''
2012-05-10 01:59:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

RawTherapee on ladattavissa eri Linux-alustoille. Jos käyttöjärjestelmälläsi ei ole binäärejä ladattavaksi, voit ladata lähdekoodin ja rakentaa sen itse. Se on avoimen lähdekoodin

José Luis
2012-08-06 17:05:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hämmästyttävä ohjelmisto, joka pystyy käsittelemään RAW-tiedostoja erissä (muun muassa), on http://www.digikam.org/

Digikam ei salli vain hallita valokuvia, mutta myös (erä) muokata niitä. Sen erikoissivu on valtava ja vaikuttava: http://www.digikam.org/drupal/about?q=about/features

Olen käyttänyt Digikamia vuosia, vuodesta 0.8 lähtien, ja pidän siitä, että kaikki työnkulku on integroitu yhteen sovellukseen.

trondd
2010-09-21 12:31:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

[Bibble Pro] [1] on kaupallinen sovellus, mutta sen avulla voit kopioida asetukset kuvasta toiseen. Siinä on myös erittäin edistyksellinen eräkäsittelytila, joka yksinkertaistaa suuren määrän RAW-tiedostojen vientiä JPEG-, TIFF- tai muuhun Bibble-tukemaan muotoon.

Bibble osti Corel, ja sitä myydään nyt AfterShot Prona.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...