Fråga:
Vad jag borde vara medveten om innan jag rör vid min Arduino?
totymedli
2014-02-13 09:14:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Innan du börjar röra med en dator finns det grundläggande riktlinjer att tänka på, som att stänga av strömmen och se upp för statisk elektricitet. Vilka riktlinjer ska jag vara medveten om när jag arbetar med ett Arduino-kort om jag inte vill skada mig själv eller styrelsen. De tre typerna av aktiviteter som kräver att du rör vid Arduino och vad jag frågar om:

  • Ställa in tråd, komponentlayout eller breadboard.
  • Felsöka en löpande installation. / li>
  • Flytta, montera brädet någonstans.
Innan du gör något åt ​​ditt bräde, som med de flesta elektronik, stäng av dem innan du börjar tippa med dem. Gör det också när du installerar tråd och lägger till komponenter, du vill inte av misstag kortsluta någonting. Med Arduinos är det som alla andra elektronikapparater, håll dig borta från vatten, skydda den från fallande / hårda kollisioner, se till att du har jordats innan du rör vid komponenter eller ledningar etc. Försök att inte släppa ut den magiska röken
Ett snabbt tips som jag såg någon nämna tidigare: Slå inte på din Arduino när den vilar på en ledande yta: de lödda bitarna på kretskortets baksida kan kortsluta. ;)
@anorton Egentligen är det en av de första sakerna jag gör med en Arduino att fästa några stickfötter eller några skruvfötter under dem för att skydda mitt skrivbord från att repas och förhindra att Arduino vidrör något metall på mitt skrivbord. Förutom att vara säker ser det också bra ut.
Första steget är att läsa manualen!
Om brädet är monterat på en metallram, kanske på en robot, och du borrar nya hål i ramen, se till att brädet och all elektronik är täckta med en trasa, för att förhindra att du får metallflis på platser som de aldrig borde gå.
Två svar:
Karl Bielefeldt
2014-02-13 11:11:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Att stänga av strömmen och vidta lämpliga statiska försiktighetsåtgärder gäller även Arduinos. Anortons tips om att inte vila det på en ledande yta är också användbart. Några andra saker att tänka på:

  • Kontrollera polariteten för alla anslutningar du gör.
  • Behåll en konsekvent färgkod för kabeldragning. Använd rött för ström och svart för mark.
  • Beräkna den förväntade strömmen genom alla komponenter innan du använder ström. Kontrollera databladet för att säkerställa att det ligger inom säkra gränser.
  • Beräkna värmeavledningen för komponenter med högre effekt som strömförsörjning och motorförare.
  • Anslut och testa en liten del åt gången, istället för i ett stort knäpp.
  • Se till att delarna du köper förväntar samma spänning, eller utför lämplig omvandling.

För att skydda människor:

  • Vet var brandsläckaren är.
  • Sätt inte sladdar där människor kan snubbla på dem.
  • Använd ett ordentligt stativ för att hålla ditt lödkolv, och håll bort husdjur och små barn.
  • Om ditt projekt har en propeller eller något som är fysiskt farligt, ska du bygga felsäkringar och döda strömbrytare i systemet.
  • Var noga med att ladda batterierna ordentligt, och låt dem inte överhettas.
  • Var försiktig med vad du rör vid felsökning. Arduinos hanterar vanligtvis inte mycket höga spänningar, men induktorer och kondensatorer kan bygga upp högre laddningar än du förväntar dig och hålla kvar efter att strömmen har tagits bort.
"Vet var brandsläckaren är." Wow ... Jag vet inte att jag skulle gå * så * långt.
Beror på vad du gör @AnnonomusPerson. Om du bara skriver kod för att blinka en lysdiod och stänger av USB är det osannolikt att det är en brand. Att arbeta med lödkolvar, uppladdningsbara batterier eller högströmsbänktillbehör gör brand till en verklig fara.
@AnonymousPenguin "Att veta var brandsläckaren är" rekommenderas ganska även om du inte arbetar med Arduinos.
EternityForest
2014-02-13 23:05:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En av de vanligaste dåliga sakerna jag har sett är att ansluta lysdioder direkt till tilläggsstift utan strömbegränsningsmotstånd.

I grund och botten finns det några huvudkällor till problem i elektroniken. För mycket ström, för mycket spänning, överhettning och fysisk skada.

För mycket ström kommer vanligtvis från att kortsluta saker, för mycket spänning (eller omvänd polaritet) kommer vanligtvis från att inte vara uppmärksam på vad som ansluts, överhettning kommer från för mycket ström eller att du inte använder kylfläns när du borde vara.

I grund och botten, tänk bara innan du ansluter saker så går det bra. Lär dig lite grundläggande kretsteori om du inte redan har gjort det, vana dig med att känna till betyg på de delar du vill använda och dubbelkolla saker innan du slår på det.

Jag gillar den här listan här saker som inte ska göras: http://ruggedcircuits.com/html/ancp01.html



Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...