Kysymys:
Missä Euroopassa villi retkeily on sallittua?
RoflcoptrException
2012-01-25 04:08:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko olemassa resursseja (verkkosivustoja, kirjoja jne.), joissa luetellaan kaikki Euroopan maat ja ilmaisen telttailun tila?

Haluan erityisesti nähdä, missä Euroopan maissa minua ei sakoteta Sijoitan telttani jonnekin virallisen leirintäalueen ulkopuolelle.

En tiedä tällaista luetteloa - tiedän kuitenkin, mikä voi antaa sinulle etukäteen, onko se laillista Skotlannissa, ja Englannissa ainoa laillinen paikka on Dartmoor.
@berry120 - Yhdistyneessä kuningaskunnassa on paljon avoimen pääsyn alueita - olen villisti leiriytynyt Peaksissä ja järvissä. Nämä alueet on merkitty selkeästi käyttöjärjestelmän karttoihin.
Avoin pääsy ei tarkoita sitä, että villi leiriytyminen on sallittua.
Tämä on tullut esille myös matkailusivustolla http://travel.stackexchange.com/q/1340/1820
"Villillä leirillä" näyttää olevan monia merkityksiä maasta ja toiminnasta riippuen. Joillekin se tarkoittaa matkailuautosi pysäköimistä yön yli päätietä pitkin, mutta monille muille (minä mukaan lukien) se tarkoittaa erämaata, joka leiriytyy vuoristossa, mailin päässä lähimmästä tiestä, talosta tai muusta. Ja lampaat eivät määrää sakkoja!
@Roddy - hyvä asia, toinen lisättävä usein kysyttyihin kysymyksiin.
Ei vastausta kysymykseesi, mutta .. Olen rakentanut teltan auton viereen maanteiden lisäksi useimmissa Euroopan maissa, Turkissa ja Marokossa ilman suurempia ongelmia. Yli 200 yön aikana meidät on lähetetty pois 3 kertaa. Kerran poliisi, kaksi kertaa metsästäjät. Etsi paikka, jossa harvat ihmiset kulkevat ohi, odota pimeyttä laittaa telttasi.
Portugalissa on kielletty leiriytyminen luonnossa. Ystäväni sakotettiin paljon rahaa erämaassa leiriytymisestä. Kaikkien muiden, jotka tiedän, jotka tekevät sen, täytyy hiipiä ja piiloutua viranomaisten edessä. On vain yksi leiri, jossa voit leiriytyä luonnossa Portugalissa, sen vuoristossa, sen nimeltään Covao da Ametade.
Täältä löydät luettelon jokaisen maan villistä retkeilylaista. Sen pitäisi auttaa :) [Jokaisen Euroopan maan villit retkeilylait] (http://momgoescamping.com/wild-camping-laws-europe/)
22 vastused:
berry120
2012-01-25 04:37:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pienen kaivamisen jälkeen löysin tämän, joka kattaa jotkut Euroopassa (ei laajalti, kuten ajattelin!)

On syytä huomauttaa, että vaikka joillekin (ja luultavasti useimmat ihmiset täällä) villi retkeily tarkoittaa vapaata leirintää vaeltelemalla teltan ja tarvikkeiden kanssa jalkaisin, monille muille se voi tarkoittaa ajamista ympäri ja pysäköinti jonnekin matkailuautoon. Viittaan tähän ensimmäiseen lajikkeeseen, ja tämä on sellainen, joka ei todennäköisesti aiheuta sinulle ongelmia (varsinkin maissa, joissa se on raja-alue.)

Missä tahansa maassa, mutta varsinkin maissa, joissa se on enemmän kuin harmaa alue, jos tiedät minne olet menossa etukäteen, nopea soittaa maanomistajalle (jos sellainen on) tarkistaaksesi, että se on ok, se ei tee sinulle mitään haittaa. Vaikka se ei aina ole välttämätöntä, se voi auttaa mielen levittämisessä, joten et ole huolissasi siitä, että sinua lähestytään tai pyydetään poistumaan loman aikana.

Joka tapauksessa yleinen yhteenveto kyseisen maan maista linkki ja muualla:

  • Ranska (Katso yllä oleva linkki) laillinen harmaa alue, mutta sitä yleensä siedetään maanomistajien luvalla, tai jos olet kaukana turistikohteista. Älä sytytä tulipaloja.
  • Englanti ja Wales (katso yllä oleva linkki) Ei yleensä sallita ilman ennakkolupaa, vaikka on joitain poikkeuksia (Dartmoor on suurin.)
  • Skotlanti (Katso yllä oleva linkki) Lakia melkein missä tahansa.
  • Irlanti Sitä siedetään maaseudulla, vaikkakin voi olla viisasta hankkia lupa etukäteen, jos voit.
  • Espanja ja Portugali uskon, että sitä siedetään, mutta vain tietyissä paikoissa. . Parasta tarkistaa ensin maanomistajalta.
  • Saksa Suurin osa löydetyistä linkeistä viittaa siihen, että se ei ole tiukasti laillista, mutta että monet ihmiset ovat tehneet sen ilman mitään asioista (jos noudatat tietysti järkeviä varotoimia.)
  • Alankomaat Yleensä ei sallittu. On olemassa muutamia paikkoja, joissa se on sallittua, ns. '' Pole camping '' ( paalkamperen) -nimisen pylvään lähellä
  • Italia ( Katso yllä oleva linkki) Sitä ei tunnu siedetyksi, itse asiassa useimmat löydetyt lähteet näyttävät sanovan sen olevan nimenomaisesti kielletty monissa paikoissa. Tämän sanottuaan sama linkki sanoo myös, että ympärillä on paljon hyviä leirintäalueita monissa mukavissa paikoissa, joten se voi olla vaihtoehto. (Muokkaa: Tämä voi olla hieman ankarampaa kuin todellisuus, katso alla oleva Tullochgorumin kommentti.)
  • Kreikka (Katso yllä oleva linkki) Laiton, mutta sääntö on ilmeisesti ohittanut raivokkaasti, ja siellä on monia valvomattomia alueita. Vaara on sinulla, jos kokeilet sitä täällä.
  • Norja Lakia melkein missä tahansa. Oikeus vaeltaa.
  • Ruotsi Lakia melkein missä tahansa. Ulkouima käyttöoikeudet.
  • Suomi Lakia melkein missä tahansa. Jokamiehen oikeudet ja käytännesäännöt yksityisellä maalla.
  • Bulgaria (Katso yllä oleva linkki) Mielenkiintoinen - minä ei löydä lähteitä, joissa kerrotaan onko se laillista vai ei, mutta kesällä ilmeisesti sadat hippi-perheet muuttavat rannoille, villille leirille ja riisuvat usein alastomasti hyväksi.
  • Viro (Katso yllä oleva linkki) Laillinen harmaa alue, joka on laajasti siedetty, mutta paras hankkia etukäteen lupa maanomistajalta.
  • Albania Legal täällä julkisella maalla, mutta joskus rajoitettu ympäristösyistä. Tarkista ensin.
  • Itävalta Valitettavia lähteitä ei löydy. Yleinen yksimielisyys on, että se näyttää olevan lannistumaton, mutta niin kauan kuin olet järkevää, siinä ei pitäisi olla ongelmaa.
  • Färsaaret Ei sallittu. Telttailu on sallittua vain nimetyissä leirintäalueissa.
Se näyttää hyvältä, mutta valitettavasti se kattaa vain 6 maata noin 45 maasta.
@roflcoptr Anteeksi, en ole aivan varma, mikä sai minut uskomaan, että se oli laaja ... silti, luulen, että se on alku!
"satoja hippiä perheitä ... nauhaa alastomasta hyväksi" blahahahaha. Tämä on totta, mutta ei niin laajalle levinnyttä eikä aiheena "telttaani". Bulgariassa voit soittaa telttasi mihin tahansa - paitsi varauksiin. Erämaassa on paljon takkoja myös kaupunkien ympärillä.
Itävallasta: se on yleensä "sallittua". Se on kuitenkin kielletty Wienin ja Tirolin osavaltioissa sekä luonnonsuojelualueilla.
Lisäksi Italiassa (ainakin Mt Blancin ympäristössä) se on kielletty alle 2500 metrin korkeudessa. Lähde: opas siinä mökissä colin ja Elisabettan turvapaikan välillä.
Valle D'Aostassa, Italiassa (yksi kauneimmista vuoristoalueista), se on nimenomaisesti sallittu yli 2500 metrin korkeudessa klo 20.00–8.00.
Olin hieman skeptinen siitä, että dartmoorissa leiriytyminen on laillista, mutta [käy ilmi, että olin väärässä] (http://www.dartmoor.co.uk/where-to-stay/dartmoor-camping/wild-camping-on-dartmoor )
Olen leiriytynyt melko laajalti Italian Alpeilla. Niin kauan kuin olet suljettujen peltojen yläpuolella ja kaukana metsistä (ne ovat ymmärrettävästi hyvin nykiviä tulesta), minulla ei koskaan ollut mitään ongelmia. Yhteisiä sääntöjä sovelletaan - sorkka myöhään, lakko aikaisin ja pidä kaukana kiireisistä kauneushoitoista. Jos tennistät mökin lähellä, on kohteliasta pyytää huoltajaa. Minua ei ole koskaan hylätty. Kerran, kun sain kiinni varkain leiriytymisestä Rangerin alapuolella, se oli erittäin ystävällinen ja pyysi minua kohteliaasti siirtymään eteenpäin. Mutta nopean neuvottelun jälkeen hän suostui ja antoi minun jäädä yöksi.
To add for the Netherlands: There is a very limited availablity see for completely free campsites see https://www.logerenbijdeboswachter.nl/vrij-kamperen and there are 'nature' campsites available for a small fee https://www.logerenbijdeboswachter.nl/natuurkampeerterreinen
@Liam - Asun Dartmoorin laidalla ja oikeudellinen tilanne on vähän monimutkaisempi. Telttailu on sallittua, mutta ei kaikkialla. Täältä löydät lopullisen kartan: http://www.dartmoor.gov.uk/visiting/vi-enjoyingdartmoor/camping/camping-map (tarkempia tietoja). Käytännössä sääntöjen soveltaminen on melko liberaalia. Jos käytät tervettä järkeä ja harjoittelet Leave No Trace -ohjelmaa, sinulla ei ole vaikeuksia. Älä vain leiriydy Hound Torin polulle ...
Ranskassa se on hyvin siedettyä turvapaikkojen ympärillä, joita löydät Alpeilla / kansallispuistoissa
Espanjassa telttaasi ei saa sijoittaa mihinkään. On hyvin vähän poikkeuksia, kuten korkealla, kunhan se ei ole kansallispuisto tai vastaava, kohta on, että näitä poikkeuksia ei sovelleta kovin usein.
Tarkoittaako tämä kaikki yhden yön nukkumista jossakin ulkona (varsinkin jos olet matkalla keskellä ei mitään, mahdollisuudet et löytää suojaa ennen yötä ovat melko suuria) vai pysyykö useita päiviä ja öitä samalla sijainti? Koska teltan purkaminen pakkauksesta, nukkuminen 6-7 tuntia, sitten pakkaus uudelleen ja lähtö on melko erilaista kuin leirin rakentaminen useiksi päiviksi.
Itävalta: ei laillinen
Kroatia: ei laillinen
Slovenia: ei laillinen
Unkari: ei laillinen
Italia: ei laillinen
Saksa: ei laillinen
olen itävaltalainen ja nukkunut riippumattoissa kaikissa yllä mainituissa maissa. Poliisi lähetti vain kerran Kroatiassa varoituksella. Mutta nukkun varkain
Thomas Jung
2012-01-25 12:57:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on sallittu Ruotsissa. Sitä kutsutaan Allemansrätteniksi.

Samaa lakia sovelletaan Norjassa
Sama laki on voimassa myös Suomessa (jokamiehenoikeus). Kirjaimellisesti käännettynä englanniksi se on "jokaisen ihmisen oikeudet".
Aim Kai
2012-01-25 22:34:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Englannissa ja Walesissa on yleensä laitonta leiriytyä mihin tahansa ilman maanomistajan etukäteen antamaa lupaa. Vaikka jotkut Yhdistyneen kuningaskunnan kansallispuistot ovat suvaitsevaisempia kuin toiset! Kokemukseni mukaan englannin ja kymriin kansallispuistoissa se on varmasti siedettyä niin kauan kuin sinua ei ole nähty etkä jätä mitään jälkeä, mukaan lukien et sytytä tulipaloja.

Lisätietoja saat kansallispuistojen verkkosivustolta: http://www.nationalparks.gov.uk/visiting/camping.htm

Kuten @StephenPaulger sanoo, Skotlannissa on erilaista (onneksi) tietyissä olosuhteissa. Tarkista tämä linkki:

http://www.outdooraccess-scotland.com/out-and-about/recreation-activities/wild-camping/

Ranskassa lomalla joillakin paikoilla on hyvin epäselvä villin telttailun suhteen! Joten kuten Isossa-Britanniassa, on todennäköisesti parasta tarkistaa ensin maanomistajalta.

Englantia ja Walesia koskevat tietosi ovat harhaanjohtavia. Sillä ei ole mitään tekemistä kansallispuistojen suvaitsevaisuuden kanssa, koska ne eivät omista lainkaan paljon maata. Heidän omistamansa maa-alueet ovat pysäköintialueita, rakennuksia jne. Kaikki Englannin ja Walesin maa-alueet ovat jonkun omistuksessa. Teknisesti sinun on haettava maanomistajalta lupaa leiriin. On epätodennäköistä, että maanomistaja olisi kansallispuisto.
Vain lisätäkseni kokemukseni siihen, mitä Aim Kai ja @Jim sanovat täällä. Suuri osa Snowdoniasta ja järvialueesta on joko kukkulanviljelijöiden tai kansallisen luottamuksen yhdistelmää. ** Mutta ** Kansallispuiston viranomainen hallinnoi suurta osaa maasta (polkuja jne.), Joita viljelijä voi tehdä tai ei saa tehdä työtä puiston viranomaisen puolesta, joten omistaminen on monimutkaista kansallispuistoissa. Suljetut tilat ovat yleensä yksinomaan yhden osapuolen omistuksessa. Kukkulalla ja nummilla korkeammalla usealla puolueella on sananvaltaa pääsystä jne. Ja ** yksi ** on National Park Authourity
@Liam Kysymys villin leirin luvasta. Suljetun tilan kysymys on merkityksetön. Kansallispuistot ylläpitävät monia polkuja, samoin kuin National Trust (ei ole merkitystä toimenpideohjelmalle). Jos päätät noudattaa lain kirjainta, lupa leiriytymiseen on haettava maanomistajalta. Tämä voi olla maanviljelijä tai elin, kuten National Trust - mutta se ei melkein koskaan ole koskaan kansallispuisto, koska heillä on hyvin vähän maata sinänsä. Lake District NP: n sisällä suurin maanomistaja on National Trust. Siinä tapauksessa haetaan lupaa National Trustilta tai vuokralaisviljelijältä.
Tomas
2012-01-27 22:24:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on puhdas teoria, jos kysyt lupaa ... sinun on ymmärrettävä, että säännöt ja lait on laadittu ihmisille, jotka pysäköivät 3 autoa, tekevät 5 isoa telttaa, paljon melua ja jättävät paljon roskaa. Käytännössä, kun olet hyvä ulkohenkilö, hiljainen etkä koskaan jätä mitään roskaa takanasi, ja sinun tarvitsee vain nukkua yksi yö jonnekin vain makuupussin tai ehkä pienen teltan kanssa, kun sataa / on kylmä, mielestäni tämä ei ole todellinen "retkeily", eikä se ole ongelma melkein missään. Teen tämän normaalisti ilman ongelmia jopa Itävallan kaltaisissa maissa (kun nukuimme kyltin alla "Kampieren verboten", joka tarkoittaa englanniksi "Camping kielletty" :-))

Joten, älä vain ' Älä provosoi maanomistajia liikaa, rakenna telttasi piilotettuun ja pimeän tullessa ja lähde paikasta pian aamulla. Mitä vähemmän ihmiset tietävät sinusta, sitä parempi, myös sinun turvallisuutesi vuoksi. Joskus maanomistajat huomaavat sinut ja ovat erittäin ystävällisiä, etenkin sellaisissa maissa kuin Espanja ja jopa Itävallassa :) Minulla ei ollut ongelmia tämän käytännön vuosien jälkeen.

Älä nuku näin suurella tavalla kaupungeissa, se on vaarallista. Saatat ryöstää. Mitä enemmän hylätty / ulkona oleva alue on, sitä turvallisempi sinulle.

Stephen Paulger
2012-01-25 16:20:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Skotlannissa se on sallittua, tietyin ehdoin.

Villi leiriytyminen Skotlannissa

Yksi tiedettävä rajoitus on, että leiriytyminen ei ole sallittu Loch Lomondin itärannalla. Myös metsästyskaudella on todennäköisesti rajoituksia, on puhelinlinjoja, joista saa tietoa metsästystoiminnasta.

Voitko laajentaa vastaustasi? Sisällytä joitain ehtoja ja ehkä linkki lisätietoon?
@studiohack - vastaus kattaa melkein sen - Skotlannilla on maailman liberaalimmat maankäyttöoikeudet. Voit pohjimmiltaan leiriytyä millä tahansa vapaalla maalla, ellei se ole väliaikaisesti suljettu vaeltaessa elokuun-lokakuun aikana. Täällä on vakava vihjelinja: http://www.outdooraccess-scotland.com/Practical-guide/Public/heading-for-thottscottish-hills. Sen lisäksi sinun yksinkertaisesti odotetaan noudattavan Ei jätetä jälkiä -sääntöjä, jotta et pilaa kokemusta muille.
Olisin ehdottanut linkkiä HillPhones-sovellukseen viimeiseen lauseeseen, mutta se näyttää olevan piilossa vastenmielisen "*" takana. Emme anna sinun lukea tätä, ellet suorita komentosarjoja * ". `:-(`
ugis
2014-06-14 00:27:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Latviassa, Liettuassa, Virossa, Puolassa Voit leiriytyä melkein missä tahansa metsässä ja lähellä yleisiä vesialueita. Latvia on metsämaa, ja voit leiriytyä melkein missä tahansa. Ei rajoituksia. Jos maanomistaja ei halua sallia sitä, hänen on asetettava kyltti. Vain kansallispuistoihin on rajoituksia. Kansallispuistoissa se on sallittua vain tietyissä paikoissa, mutta se on silti ilmainen, se on samanlainen Virossa. Voit leiriytyä melkein missä tahansa paitsi luonnonsuojelualueita. Jos maanomistaja ei halua sinua, heidän on asetettava kyltti sanomalla niin. Yritä välttää paikkoja talojen lähellä.

Hei ugis ja tervetuloa Suureen ulkoiluun! Kiitos, että lisäsit hyödyllisen vastauksesi. Jos haluat parantaa sitä, olisi hienoa sisällyttää joitain lähteitä.
@ugis: Olen ehdottanut muutamia muokkauksia, jotka mielestäni parantavat vastausta.
Jannik
2014-11-07 17:36:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on yleensä laitonta Tanskassa. Voit nukkua kaikilla rannoilla, mutta telttaa ei saa laittaa rannoille. Joissakin osavaltioiden metsissä voit leiriytyä missä haluat.

Yli 1 000 alkeellista leirintäaluetta on hajallaan ympäri maata. Suurin osa niistä on ilmaisia ​​- jotkut maksavat 1-3 euroa. yö. Ne voivat olla vain nurmikkoa, mutta joillakin on turvakoteja, polttopuut ja pääsy veteen ja wc: hen. Nämä leirintäalueet ovat vain kävely- ja pyöräilykäyttäjiä, joten jos matkustat autolla tai moottoripyörällä, et saa käyttää niitä.

Täältä löydät leirintäalueiden ja metsäalueiden sijainnit: http: //udinaturen.dk/?searchid=7653dbbf-b087-4c30-9edc-2517a02fd28e

Charles
2016-08-04 14:53:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joitakin lisätietoja Ranskasta .

Yleensä villi telttailu on kielletty Ranskassa, ellei toisin mainita . Kuten missä tahansa muussakin maassa, Ranskassa on useita alueellisia ja kansallisia luonnonpuistoja, joissa "bivouac" (teltan asettaminen klo 19 jälkeen ja pakkaaminen takaisin ennen klo 8) saattaa olla sallittua. Säännöt koskevat kutakin puistoa, ja sinun tulisi tutustua siihen ennen sisään tuloa ja suunnitella leiriytymistä sinne.

Puiston sääntely voi riippua myös tekijöistä:

  • vuoden aikaan. esim. jotkut puistot sallivat sen vain kesällä.
  • sijainti puiston sisällä . Jotkut puistot sallivat villin telttailun yleensä, mutta eivät tietyissä paikoissa erityisistä syistä (suuret luonnonvaarat, veden saastumisriskit jne.). Alueet, joilla villi retkeily on nimenomaisesti kielletty, on merkitty opasteilla, jotka kulkevat mainittuihin alueisiin. Nämä merkit todennäköisesti kirjoitetaan vain ranskaksi. Tavallaan nämä ovat "poikkeuksia poikkeusten sisällä", koska telttailu luonnonpuistoissa on jo poikkeus Ranskan laissa.
  • väliaikainen riski (esim. Jos valtava metsäpalo on käynnissä).

En ole koskaan nähnyt luonnonpuistojen sallivan nuotion tai jättävän telttasi samaan paikkaan päivällä. Saattaa olla olemassa, mutta epäilen sitä vakavasti. Älä ole idiootti ja kevyt nuotio erämaassa; tuo liesi ja polttoainetankki.

Jos vierität hieman tällä verkkosivulla, löydät Ranskan kartan kaikista mainituista puistoista ja niiden nykyisistä sääntely . Olen pahoillani, kaikki on ranskaksi. Jos jotkut asiat ovat edelleen salaisia ​​Google-kääntäjän kautta, kysy minulta.

Huomaa, että kuten muissakin Euroopan maissa, Ranskalla on myös useita ilmaisia, vartioimattomia turvakoteja , lähinnä vuoristoalueilla. Suurin osa näistä turvakodeista koostuu pienestä huoneesta, jossa on liesi lämmitykseen, ja toisesta "kerroksesta" katon alapuolella, jossa voit nukkua. Nämä turvakodit ovat melko maalaismaisia, ja niitä ylläpitävät enimmäkseen vapaaehtoisuuteen perustuvat paikalliset ihmiset tai esimerkiksi alppiklubit. Voit odottaa löytävänsi siellä puuta käytettäväksi lieden kanssa. Yleinen käytäntö on tuoda takaisin turvakotiin niin paljon puuta kuin mitä olet ilmeisesti käyttänyt. Tällaiset turvakodit on merkitty "tyhjä punainen talo" -kuvalla IGN-karttoihin (nämä ovat viitekarttoja Ranskassa). tältä verkkosivustolta löydät enemmän tai vähemmän päivitettyjä tietoja useimmista turvakodeista, kuten jos se on vahingoitettu, veden pääsy, liesi, puu jne. Jälleen kerran, kaikki on ranskaksi.

Kuten useimmat ihmiset ovat jo sanoneet, jos olet riittävän diskreetti, et todennäköisesti jää kiinni edes telttaillessasi laittomilla alueilla. Kirjoittajan kysymyksessä kysyttiin nimenomaan siitä, missä se oli laillista. Luonnollisesti telttailu yksityisellä maalla on kunnossa, jos sinulla on omistajan suostumus.

Viimeinen anekdootti: Teini-ikäisin kävin useita päiviä Korsikalla, missä villi telttailu on ehdottomasti kielletty. Telttasi pystytys lähellä vartioituja turvakoteja oli sallittua, kunhan maksoit jotain 5 € / yö / henkilö. Matkan lopussa meiltä kaikilta puuttui rahaa, emmekä voineet maksaa tätä maksua (kyllä, olimme tuolloin melko typeriä). Päädyimme pelaamaan sitä reilusti ja menemään vartijoiden luokse sanoen, että meillä ei ole varaa siihen. Kaikilla heillä oli siinä kunnossa, kunhan pysyimme lähellä turvakoteja. He vaativat varoittamaan meitä siitä, että jos meidät löydetään villinä leiriytymällä kielletyiltä alueilta, he antaisivat meille kovan sakon. He todella tekivät sen toiselle ihmisryhmälle. Tarinan moraali: vain pelaa sitä oikeudenmukaisesti ja muista, että vartijoiden tärkein huolenaihe on puiston suojelu.

Stefano Borini
2012-01-25 05:49:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä edes ajattele villiä retkeilyä Italiassa. Useimmissa kaupungeissa se on laitonta, ja mikä tärkeintä, se on erittäin vaarallista. Alueesta riippuen saatat olla ryöstetty, raiskattu, puukotettu tai salaman tulva.

se ei todellakaan kata kokemustani. onko sinulla viitteitä?
@Roflcoptr: Viite on, että tunnen maani. Suurin osa kunnista kieltää villin telttailun, koska he haluavat saada laillisen syyn estää sääntelemättömät mustalaiset leiriytymästä ja / tai enemmän Camping Cars -autoista (jotka ovat valtava tuska kaupungeille). Vaarojen suhteen ei ole harvinaista kuulla väkivaltaisista telttailijoista, joita hyökätään ja ryöstetään. Salamatkoja voi esiintyä joillakin alueilla, etenkin pohjoisessa. Muutama vuosi sitten ihmiset kuolivat (enimmäkseen partiolaisia) paikassa, jossa leiriytyin (kuten idiootti). Minun on vaikea löytää viittauksia vuosia sitten tapahtuneisiin uutisiin, mutta se on se.
* "Älä villi leiri Italiassa. Useimmissa kaupungeissa se on laitonta" *, kuka maan päällä koskaan leiriisi kaupungeissa? Puhumme ulkona.
@Tomas: -kaupungit käsittävät kunnan koko alueen, joka ulottuu myös maaseudulle.
@StefanoBorini, OK. Englanniksi, AFAIK, kaupunki tarkoittaa vain itse kaupunkia, joten todennäköisesti tulisi käyttää * kunta * tai * kunta *. Todennäköisesti kysymys kohteelle [englannin kieli ja käyttö] (http://english.stackexchange.com/) :-)
@Tomas: kaupungissa on rajoja, mutta kaupungin lait koskevat koko kunnan aluetta. Joissakin tapauksissa meillä on myös "provinssi", jota mielestäni kutsutaan englanniksi "county". Sitten alueet (yhteensä 20). Suurin osa näistä retkeilyä koskevista laeista on kaupungin lakeja. En tiedä, onko leirintäalueita koskevia valtion- ja aluetason lakeja, mutta tunnen kaupunkini ja lähialueiden lakeja, ja se on ehdottomasti kielletty. Se on myös melko merkittävä, koska se on selvästi mainittu kaupungin rajojen sisäänkäynnillä.
Voit myös ryöstää / raiskata / tappaa kävellessäsi hotellillesi. Olen villi telttaillut teltan kanssa kaikkialla Italiassa, usein edes niin kaukana teistä tai kaupungeista, ilman mitään huomautuksia. Mielestäni riskit ovat rajalliset ja samat kuin muualla Euroopassa.
Olen leiriytynyt laajalti Italian Alpeilla. Ole vain huomaavainen ja käytä tervettä järkeäsi. Koskaan ollut huono kokemus, ja kaikki ovat pyrkineet olemaan ystävällisiä.
* En ottaisi tätä vastausta vakavasti. * Se on luultavasti kirjoittanut joku, joka ei ole koskaan villin leiriytynyt ja on liian kauhuissaan asioista. Olen tavannut samanlaisia ​​ihmisiä Espanjassa, kun kysyin heiltä ohjeita, he sanoivat "Mutta haluat kävellä ?? Se on 10 kilometriä!" Monet ihmiset ovat liian kauhistuneita tällaisista seikkailuista jopa omalla takapihallaan, joten kaikki tällaiset "neuvot" on otettava ripaus suolaa :-)
@Tomas tai ehkä hän on joku, joka tuntee Italian, koska hän asui siellä yli 20 vuotta?
Jeredepp
2013-04-23 22:10:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin vastata vain Sveitsin osalta. "Wildcamp" on laillista, ja suurin osa maasta kuuluu viljelijöille, joita voidaan kysyä milloin tahansa, ja useimmat heistä antavat sinun pystyttää telttasi.

Lisätietoja: seuraavat linkit (saksaksi / ranskaksi):

Campieren & Biwakieren

Biwakieren Verbotsliste

Tämä ei ole oikein. Villi retkeily on yleensä * laillista * Sveitsissä *, mutta * monilla kantoneilla ja kunnilla on erityissäännökset. Jotkut jopa kieltävät villin telttailun suoraan. Lähde on http://www.alternatives-wandern.ch/biwak/biwakverbote.htm (saksaksi kuitenkin).
AiliuwodptCMT thanks for the clarification! I thought biwakieren is mereley an emergency measure http://www.sac-cas.ch/umwelt/naturvertraeglicher-bergsport/campieren-biwakieren.html
Vladimir
2013-05-01 02:57:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Serbiassa se on laillista ja kaikkialla ilmaista.

Borek
2014-06-30 00:55:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On laillista leiriytyä melkein kaikkialla Tšekin ja Slovakian tasavalloissa paitsi kansallispuistoissa. Tulentekoa ei saa tehdä lähempänä kuin 50 m metsästä. Vaikka sakkojen riski on pieni.

Akabelle
2014-07-01 15:32:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Romania: Minulla on täällä joitain kokemuksia, ja voin sanoa, että villi retkeily on sallittua, ellei se ole jonkun maata, jota ympäröi aita, riippumatta löysältä tai hylätyltä se voi tuntua (vaikka Romaniassa ei voi koskaan tietää kuka omistaa laastarin maata, mutta enimmäkseen se on turvallista ja hienoa). On paljon hyviä paikkoja villille retkeilylle, varsinkin jos pääset hieman pois tärkeimmistä turistiradoista, joilla on yleensä roskia täällä ja siellä vastuuttoman kaupunkilaisen seurauksena.

Hei Akabelle ja tervetuloa Suureen ulkoiluun! Kiitos hyödyllisestä vastauksestasi - voit parantaa sitä lisäämällä siihen virallisia lähteitä, jos niitä on saatavilla.
Anteeksi, @Paul, en valitettavasti löytänyt toistaiseksi virallisia lähteitä, vaikka olen etsinyt. Telttailua ei oikeastaan ​​säännellä Romaniassa, vain muutamissa paikoissa, joissa se on ehdottomasti kielletty (esimerkiksi tietyn kansallispuiston hallinto). Telttailu on edelleen jonkin verran vaistomaista, sitä ei ole täysin säännelty.
DaveJ
2016-05-26 13:49:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Täältä löydät melko hyvän oppaan, joka löytyy luonnonvaraisista telttailuista Isossa-Britanniassa: Wild Camping.

Yleensä hyväksyntä on enemmän kuin odotat yksinkertaisesti lukemalla lakeja, jos osoitat kunnioitusta.

  • Skotlannissa laki eroaa muusta Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Yleensä sinulla on mahdollisuus leiriytyä suurimmalle osalle vapaata maata, jos noudatat (järkevää) käytännesääntöä. Loch Lomondin ja Trossachien ympärillä on joitain poikkeuksia.
  • Englannissa ja Walesissa, Dartmooria lukuun ottamatta, lain mukaan oikeutta ei ole ilman omistajan lupaa.
  • Käytännössä niin kauan kuin noudatat villiä retkeilykoodeja ja käyttäydyt, olet usein kunnossa. Mutta sinun on siirryttävä eteenpäin, jos sinua pyydetään.
  • Ylhäällä järvillä ja Snowdoniassa sinun pitäisi olla kunnossa.
  • Peak District ja Yorkshire Dales and Moors eivät ole niin helppoja, kuivien nummien tulipalovaaran takia.
  • Exmoorissa sallitaan muokkaaminen yhden yön pysäkeille.
  • Brecon Beaconsissa on virallisesti sallittu kaksi paikkaa - Mellte ja Llech Llia. / li>
Welcome to the great outdoors AilinnhelfCMT - can you please add in some of the main points of the link provided in case it goes down for any reason? Link only answer aren't advised.
Theo.K
2016-06-06 18:04:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisäosa Kreikkaan <:>

Olen villi leiriläinen monta vuotta Kreikassa. Minulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia paikallisten tai poliisin kanssa .. Ok, olen yleensä varovainen, mutta luulen myös onnekas. :) Kyllä, se on laitonta ja sinun on tiedettävä minne mennä. Parasta on pyytää paikallisia tai muita leiriläisiä, jotka löydät siellä. Yleensä auringonlaskun jälkeen sinulla ei ole mitään ongelmia teltan asettamisessa. Jos et ole varma paikasta ja sinulla on suhteellisen pieni teltta, turvallisin on vain tasoittaa se päivällä. Kukaan ei aio antaa sinulle sakkoa piknikistä. Myös sakon antaminen on hieman vaikeaa, jos olet rannalla tai vain jonnekin teltan ulkopuolella .. Kaikki nämä tietysti vaihtelevat paikasta toiseen.

Luettelen muutamia mielessäni tulevia paikkoja:

Samothraki: Erittäin kaunis saari. Voit helposti leiriytyä metsässä ja lähellä luonnollisia kylpyjä ja vesiputouksia. Lisäksi on olemassa "villin asumisen" leirintäalue, joka on mukava ja todella halpa.

Muut saaret: Skopelos, Limnos (valitettavasti ei ole niin vihreää), Lesvos: erittäin suositeltava leiri eri paikoissa joka ilta . Tällä kauniilla saarella on niin paljon nähtävää. Kreetaa suositellaan myös erittäin paljon.

Halkidiki: Manner ja sen erotetut 3 niemimaata. Väärennä eteläistä (kuten sanomme), kuten eniten turisteja ja pääasiassa täynnä tai hotelleja, klubeja ja yöelämää.Keskimmäisellä niemimaalla on paikkoja, kuten Kavourotrypes (liikaa ihmisiä viime vuosina valitettavasti), Kriaritsi, Kalamitsi. Jos ajat tällä reitillä, löydät myös lukemattomia hiljaisia ​​ja mukavia paikkoja Pohjoinen niemimaa on villimpi, mutta ei vähemmän kaunis. Olympiadan ympäristössä ja kohti niemimaan reunaa on monia rantoja. Suosittelen myös ottamaan Olympiadan yläpuolella olevan vuoristotien. Metsä on laaja, villin kaunis ja täynnä tai luonnollisia suihkulähteitä.

Luulen, että kunhan olet poissa kylistä ja tieltä, kunnioita ympärillä olevia ihmisiä ja luontoa, josta voit olla hieno monissa paikoissa ja saarilla.

glenneroo
2012-02-01 20:07:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että tätä kutsutaan myös "vaeltaa vapaudeksi". Tässä on luettelo maista, joissa on yksityiskohtaista tietoa siitä, mikä on sallittua ja kiellettyä ympäri Eurooppaa: Vapaus vaeltaa.

Valitettavasti se ei ole sama asia - vapaus vaeltaa ei välttämättä tarkoita vapautta leiriytyä. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa vapaus vaeltaa pätee suurimmalle osalle maaseutua, mutta on vain harvat alueet, joissa villi telttailu on sallittua.
Col
2013-05-19 14:40:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Retkeily pienellä pakettiautolla tai suurella farmariautolla, yön yli ilman ongelmia Espanjassa, rantapysäköintialueilla ja rannalla, etenkin Castel de Ferron alueella, Almerian rannikolla, törmäät muutamiin matkailuautoihin ja myös paikallisiin sauvakalastajiin yökalastukseen teltat sateenvarjoilla ja vastaavilla.

Ranska - Pysäköity kaikkialla, mutta huomaamaton! Kylien paikat, kuten keskustan pysäköintialue, takakaista tai ruohoiset pysäköintialueet, joillakin on nimetty alueet pikkukaupungeissa, siellä on myös viheriöitä, jotka ovat paikoin hyvässä maastossa, pääreitin viheriöitä käyttävät monet ja jotkut on WC: tä, olen aina tietoinen pysäköinnistä joko siellä, missä muut ovat, tai kokonaan näköpiirissä turvallisuuden vuoksi, minua on siirretty vain kerran, seuraavana päivänä järjestettiin iso bocciturnaus, minun olisi pitänyt huomata ilmoituksia, joten tarkista aina !!! Voisi päätyä keskelle autokenkämyyntiä aamulla, se on tehty!

Käytä siis vain tervettä järkeä ja kunnioitusta.

dimcookies
2014-08-14 18:59:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kreikassa villi retkeily on yleensä laitonta. Mitä kuuluisampi / tunnetumpi on leirintäpaikka, sitä todennäköisempää on käydä poliisilla. Tarkastuksia tehdään useammin kesällä saarilla ja yleensä turistikohteiden lähellä. Toisaalta on joitain paikkoja, joissa villi retkeily on hiljaista, koska se on vauhtia heidän talouteensa ja muissa paikoissa sitä kannustetaan (esim. Tilos), mutta nämä ovat poikkeuksia sääntöön. Telttailu ei myöskään ole sallittua vuoristossa, mutta siellä ei ole paljon ongelmia, varsinkin jos päätät leiriytyä turvapaikan lähellä. Tietysti ei saa tehdä tulentekoa metsässä ja erityisesti kansallispuistoissa.

user5329
2014-12-17 17:32:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sveitsi taas:

kaikki viljelysmaat ja metsäalueet omistaa joku, jonka on annettava sinulle lupa.

En kuitenkaan koskaan vaivaudu, mutta käytän ehdottomasti ei / vähäinen vaikutus tekniikat: Ruoanlaitto vain määrätyillä virkistysalueilla, en missä leirin ja nukkun; leiri ja nukkuminen "varkainleirillä", hiipimässä sisään yön laskiessa, katoamassa aamulla ennen kuin kukaan huomaa olevasi siellä. Alppien nurmien yläpuolella ja jopa nurmikoilla, jos varastoa ei vielä ole tai sitä ei enää ole, bivouacking on Hyväksytty, jos et jätä jälkiä (roskakori!)

Lager-ryhmän tai pidemmän oleskelun tulisi aina olla maanomistajien etukäteen antama suostumus.

Steve
2016-05-24 19:22:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen villisti leiriytynyt Italiassa Como-järven ympärillä, Sardiniassa, Norjassa, kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja kaikkialla Ranskassa, mukaan lukien Nizzan lentokentän ulkopuolella oleva räjähdys kaksiajoradan keskusvaraukseen. Koskaan ei ollut yhtä ongelmaa 15 vuoden aikana.

Kuten kaikki ovat sanoneet, ole huomaamaton. Leiri myöhään, lähde aikaisin, melu minimiin, ei tulipaloja. Pohjimmiltaan poista itsesi pois sivustolta ja sinä olet kunnossa.

Loppujen lopuksi, jos joku vaeltaa syrjäisessä paikassa, hän on joko kadonnut tai nutter! Ja he ajattelevat samaa teistä.

Those walking around in a remote spot in the night aren't just lost or nuts. The only time I've encountered such people while wild camping, they were poachers.
Lisur
2017-04-21 11:58:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kroatia: Leirintäalueet ovat yleensä kiellettyjä (tiukasti kielletty kansallispuistoissa). Ei, vaikka maanomistaja antaa sinulle luvan. Telttailu on sallittua vain leireillä, joilla on lupa kyseiselle yritykselle.

Lain mukaan paikalliset viranomaiset voivat kuitenkin sallia telttailun tietyillä alueilla tiettyjen tapahtumien aikana.

Jos aiot tehdä villiä leirintäalueita Kroatiassa turistialueiden ulkopuolella, niin kauan kuin et vahingoita ympäristöäsi, he eivät KOSKAAN yritä sakottaa sinua. Useimmissa tapauksissa he jopa kysyvät, tarvitsetko apua ...

Fuca26
2018-07-25 01:19:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

/Italia

Villi telttailu Italiassa ei itse asiassa ole suoraan säännelty (linkki on vain italiaksi, anteeksi). Yleensä, jos telttailu ei ole kiellettyä, se on laillista; telttailuun liittyviä lakeja käsittelee yleensä paikallishallinto (esim. alue, maa, kaupunki). Muistan yksityisoikeudellisista tutkimuksistani epämääräisesti, että siviililaki (ja siten kansallisten lakien yhdistelmä), että on mahdollista leiriytyä myös maatilan pelloilla - ellei vahingoita satoa, ja jopa ilman komission lupaa kentän omistaja, mutta en tällä hetkellä muista tässä tapauksessa sovellettavaa viitelakia.



Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...