שְׁאֵלָה:
מדוע מומלץ "בלימה כבדה" במטוס עם בלמי סיבי פחמן על מנת למנוע בלאי בלמים? זה נראה לאחור!
Lnafziger
2014-01-20 05:46:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

אני מבין שבלמים סטנדרטיים ובלמי סיבי פחמן עשויים משני חומרים שונים, אך חלק מהנהלים שונים ביניהם.

למשל, הם ממליצים על בלימה "כבדה" בנחיתה (גם אם היא אינה נדרשת) על מנת למנוע בלאי בלמים. למה?

אילו הבדלים נוספים יש ביניהם שטייס צריך לדעת לפני שהוא מטיס מטוס עם בלמי סיבי פחמן?

קצת מידע (בתחתית העמוד): http://www.boeing.com/commercial/aeromagazine/articles/qtr_03_09/article_05_1.html?
בלמים מסוימים (כמו יישומי מכוניות מרוץ רבות) דורשים לשים בהם קצת חום לפני שהם עובדים. זו הסיבה שכאשר אתה קונה רפידות אפטרמרקט לרכב שלך, הם עשויים להיות מומלצים לשימוש במסלול רק מכיוון שלא יהיה זה בטוח לדרוש ברכב חם במכונית הרחוב שלך לפני שהבלמים יעבדו היטב. אני לא בטוח אם זה מקרה דומה שבו הם דורשים קצת חום או שזה יכול להיות בדיוק כמו שהם לובשים.
שתיים תשובות:
Pondlife
2014-01-20 20:27:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

אני לא יודע דבר על הנושא הזה אבל זה די מעניין אז עשיתי googling ומצאתי מסמך איירבוס שנקרא "פעולה נכונה של בלמי פחמן". הוא כולל את המידע הבא:

כל יצרני הבלמים מדגישים את העובדה כי שחיקת הפחמן מושפעת מאוד מטמפרטורת הבלמים

זה שונה לחלוטין מבלמי פלדה:

... אנרגיה היא באופן תיאורטי לא הפרמטר העיקרי לבלאי פחמן, ואילו היא החשובה ביותר לבלמי פלדה.

המסמך ממשיך לומר זאת:

באופן כללי, כדי להגדיל את חיי בלמי הפחמן, יש להפעיל את הבלמים קרים או חמים אך לא בטמפרטורות חמות בינייניות

וזה :

כל טכניקות הבלימה המומלצות צריכות לכוון לצמצום מספר יישומי הבלמים ולייעל את טמפרטורת בלמי הפחמן

הטמפרטורות הספציפיות המוזכרות במסמך שונות. עבור יצרנים שונים, אך בדרך כלל נראה כי טווח הביניים שיש להימנע הוא בערך 100-300C. זה יסביר מדוע מומלץ לבצע בלימה 'כבדה': עדיף להשתמש בפעולת בלמים אחת ויוצרת יותר חום ונכנסת לטמפרטורות הגבוהות יותר מאשר לבלום קלות פי כמה. עם זאת, המסמך אומר גם כי התחממות יתר עדיין אינה בטוחה והשימוש בבלם אוטומטי מקסימלי אינו מומלץ.

מצאתי דיון קשור בדיוק לשאלה זו במקום אחר העוסק בפיזי הסבר (למרות שאינו מצטט מקורות כלשהם): בטמפרטורות נמוכות יותר, הפחמן הופך לאבקה השוחקת את רפידות הבלם ומפחיתה את חייו; ככל שהטמפרטורה עולה, הפחמן מתחיל להתנהג כמו נוזל ולכן הבלאי מצטמצם מאוד. רוב הדיונים על בלמי פחמן שמצאתי אומרים שתכונותיהם הפיזיות והתנהגותם מתועדים היטב, אך אינם מובנים היטב.

Qantas 94 Heavy
2014-01-21 16:04:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

משך הזמן המושקע על הבלמים הוא הדבר החשוב ביותר המכתיב את השחיקה של בלמי הפחמן, ולא את כמות האנרגיה המושקעת בהם (וזה המקרה בבלמי פלדה).

מאת לבלום חזק יותר, אתה מבלה פחות זמן על הבלמים בסך הכל, מה שאומר שיהיה לך פחות בלאי על הבלמים. בואו רק נדמיין אתכם ללבוש 1/10000 מהבלם בכל שנייה, לא משנה כמה קשה או רך תבלמו. על ידי בלימה קלה, לוקח 20 שניות לעצור, היית נשחק 1/500 מהבלם. אבל אם היית לוקח רק 10 שניות, היית לובש 1/1000 מהבלם. אמנם זה לא ממש פשוט כמו זה, אבל זה הרעיון הכללי של זה.

גורם תרומה נוסף הוא המתאם הלא ליניארי והלא פרופורציונלי בין בלאי הבלמים לטמפרטורות הבלמים. אמנם זה מעט אינטואיטיבי, אבל שחיקת הבלמים עולה עד לטמפרטורת הדיסק של כ- 200 מעלות צלזיוס (שימו לב שהטמפרטורה המצוינת בדרך כלל נמוכה יותר), אז למעשה היא פוחתת משם עד שהיא הופכת להיות הרבה יותר חמה (בערך 700- 800 מעלות צלזיוס). לכן, על ידי בלימה חזקה יותר, גם תחמם את הבלמים עד ללבוש הבלמים פחות מאשר על ידי בלימה קלה.

בגלל זה, עדיף לשים את הבלמים. במכה אחת, כדי להפחית את הזמן הכולל על הבלמים. המאמר המצוין של בואינג על היתרונות התפעוליים של בלמי פחמן נותן את העצות הבאות בעת נסיעה במונית:

המלצות לבלימת מוניות לבלמי פחמן ופלדה

כי מנגנוני השחיקה שונים בין בלמי פחמן לפלדה, טכניקות בלימת מוניות שונות מומלצות לבלמי פחמן על מנת למקסם את חיי הבלמים.

בלאי בלמי פלדה הוא פרופורציונלי ישירות לאנרגיה הקינטית הנספגת בבלמים. ניתן להשיג חיי בלם פלדה מרביים במהלך המונית על ידי שימוש במספר רב של יישומי בלמים קטנים וקלים, המאפשרים זמן מה לקירור הבלמים בין יישומים. משקולות ברוטו גבוהות של מטוס ומהירויות גבוהות של יישום בלמים נוטים להפחית את חיי בלמי הפלדה מכיוון שהם דורשים מהבלמים לספוג כמות גדולה של אנרגיה קינטית.

בלאי בלמי הפחמן תלוי בעיקר במספר הכולל של יישומי הבלמים - יישום בלמים יציב אחד גורם פחות ללבוש מכמה יישומי אור. ניתן להשיג חיי בלם פחמן מרביים במהלך המונית על ידי שימוש במספר קטן של יישומי בלמים ארוכים ומוצקים למדי במקום יישומי בלמים קלים רבים. ניתן להשיג זאת על ידי מתן אפשרות לעלות במהירות המונית מתחת למהירות היעד אל מעל למהירות היעד, ואז באמצעות יישום בלם יציב יחיד להפחתת מהירות מתחת ליעד וחזרה על כך במידת הצורך, במקום לשמור על מהירות מונית קבועה באמצעות יישומי בלמים רבים. בלאי בלמי פחמן הרבה פחות רגיש למשקל ומהירות מטוס מאשר ללבוש בלמי פלדה.

המלצות אלו מיועדות כהנחיות מוניות כלליות בלבד. בטיחות ונוחות הנוסעים צריכים להישאר השיקולים העיקריים.

קישורים אלה נראים מוכרים איכשהו: ד
@yankeekilo: קישור טוב, היית צריך להכניס לתשובה (לא תגובה) ולסכם שם את המידע כמו שקרא Quantas. ההערות באתר זה משלימות, התשובות הן הדרך להגיב לשאלה.
@AlanJ הוספת כאן כמות משמעותית של תוכן במהלך העריכה. עדיף שתוסיף תשובה נפרדת.
@AlanJ: היי, בעריכה שלך היה תוכן שימושי אבל יהיה קוהרנטי יותר אם פורסם כתשובה אחרת. אני לא חושב שזה זורם ממש כעריכה לתשובה שלי, אז הסרתי את זה לעת עתה. ספר לי אם יש לך שאלות.
@Federico ספר את זה לאלסבייה וכו '.


שאלה ותשובה זו תורגמה אוטומטית מהשפה האנגלית.התוכן המקורי זמין ב- stackexchange, ואנו מודים לו על רישיון cc by-sa 3.0 עליו הוא מופץ.
Loading...