Vraag:
Wat is veiliger ... terugtrapremmen, normale remmen of remmen met vaste versnellingen?
milesmeow
2010-08-30 06:18:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb momenteel een 'gewone' fiets, d.w.z. een fiets met typische remmen, maar de laatste tijd ben ik meer gefascineerd door fietsen met één versnelling en fixed gear. Een van de redenen waarom ik het opstappen heb uitgesteld, is het remmen.

Hoe verhoudt het remmen en remmen bij terugtrappen op een fiets met vaste versnelling zich tot gewone remmen? Ik woon in NYC en wil ervoor zorgen dat ik in alle situaties kan remmen!

Twaalf antwoorden:
darkcanuck
2010-08-30 07:25:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een baanfiets (fixed gear) heeft geen voor- of achterremmen. Je remt de fiets af door weerstand te bieden aan het draaien van de pedalen, maar je moet oppassen dat je niet te hard duwt, waardoor het achterwiel kan blokkeren en slippen.

Maar de meeste vaste versnellingen zijn dat niet echte baanfietsen. Je zou er een moeten kunnen vinden met standaardremmen op zowel de voor- als achterwielen. De voorrem is vooral belangrijk omdat daar het grootste deel van je remvermogen vandaan komt op een normale fiets.

Een terugtraprem is in feite een trommelrem in de achternaaf. Achterwaarts trappen activeert de rem.

Persoonlijk zou ik verwachten dat een fiets met een normale voorvelg of schijfrem het "veiligst" is. Voorremmen hebben veel meer remkracht omdat uw gewicht bij het vertragen naar het voorwiel verschuift. Bovendien kunt u de hoeveelheid remvermogen gemakkelijker met de hand regelen dan door weerstand te bieden met uw voeten.

Een ander ding om te overwegen bij een fixie is dat de lichaamshouding (gewichtsverdeling) een grote rol speelt bij het optimaal benutten van een voorrem bij noodstops. Uw gewicht terugkrijgen om het achterwiel op de grond te houden, is veel moeilijker als het achterwiel de pedalen wil laten draaien.
met terugtraprem is het onmogelijk om over het stuur te vliegen, zelfs als je dat wilt, met de voorrem kan het per ongeluk gebeuren
Terugtrapremmen zijn geweldig als een fail-safe fall-back: ze falen vrijwel alleen als de ketting eraf valt. Dus zolang je vooruit kunt fietsen, kun je hem ook stoppen met de terugtraprem. Dus een goede voorrem voor normaal remmen en een terugtraprem om je te redden wanneer je kabel breekt, is een geweldige combinatie.
Tim
2010-08-31 00:27:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik alleen een voorrem op mijn fixed gear. Tussen dat en het weerstaan ​​van trappen heb ik geen probleem gehad. Ik ga niet erg snel op de fixed gear, dus dit vermindert ook de behoefte aan nood- / paniekstops van het soort dat ik met een racefiets heb gedaan.

je kunt voor- en achterremmen op een vaste versnelling zetten, maar waarschijnlijk niet nodig. Ik zou er echter niet zonder rem op rijden.

Een achterrem op een fixie is helemaal niet nodig IMO, maar zoals Tim zegt, ik zou er nooit een rijden zonder voorrem. Ik gebruik de voorrem van mijn fixie bijna nooit, maar ik heb elke dag een enorm bergafwaarts traject op weg naar mijn werk en ik wil absoluut een voorrem voor het geval ik mijn ketting verlies of een klootzak in een auto me afsnijdt.
Een achterrem op een fixie is een absolute must, althans volgens de wetten in mijn land. Elke fiets moet twee volledig gescheiden remsystemen hebben om op de weg te mogen. (Dat is eigenlijk dezelfde regel die ze gebruiken voor auto's, of waarom denk je dat ze nog steeds handremmen in auto's bouwen?)
Je zou redelijkerwijs kunnen beweren dat de aandrijflijn van een fiets met vaste versnelling * een remsysteem is - je kunt een remkracht op het wiel uitoefenen door tegen de pedalen te duwen. (Ik heb geen idee of dat door een bepaald rechtssysteem zou worden geaccepteerd)
gus
2010-09-03 14:24:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

gewone (velgremmen) of schijfremmen zijn de veiligste handen, zolang je maar weet hoe dat moet.

fixie-slippen beperkt je tot 1 of 2 pedaalposities, afhankelijk van de berijder, om te remmen in en aangezien er geen voorrem is, kan het enkele meters duren om volledig te stoppen. hoofdremmen zijn vergelijkbaar met fixies omdat het even kan duren om te stoppen. ook bij een lange afdaling kan het gebruik van een terugtraprem ervoor zorgen dat deze oververhit raakt en explodeert.

bij gebruik van velgremmen moet je bijna altijd (80% +) de voorrem gebruiken. het stopt je veel sneller, maar je moet leren om je een beetje schrap te zetten zodat je niet over het stuur vliegt. gebruik de achterrem op lange afdalingen en bij nat weer.

hoop dat dit helpt

Wauw ... 'oververhit en ontploft' ... dat is een showstopper! Ik wist ook niet dat we de voorrem meer moesten gebruiken. Ik gebruik de achterrem meestal meer omdat iemand me waarschuwde om de voorrem te gebruiken, omdat ik dan over het stuur zou kunnen vliegen.
@milesmeow Ja, je kunt over het front vliegen. Een techniek is om je billen naar achteren te duwen (misschien zelfs achter het zadel) wanneer je remt, om lager en meer naar achteren te komen (en dus minder snel te kantelen). Een andere techniek is om beide remmen tegelijk in te trappen: wanneer of voordat u begint te flippen, wanneer het gewicht van de achterband komt, begint de achterband te slippen; dus als de achterband begint te slippen, trek dan beide remmen wat rustiger aan (vergelijkbaar met een ABS-antiblokkeersysteem op een auto).
Drew Stephens
2010-08-31 00:21:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Normale remmen - twee hendels, een voor en een achter - zijn zeker de veiligste omdat ze twee onafhankelijke manieren bieden om op een zeer gecontroleerde manier te stoppen. Als een van uw remmen het begeeft, moet u op een andere terugvallen. Een fiets met terugtraprem of een fixed gear zonder vrijloop, die ook een voorrem heeft, is bijna net zo veilig, maar de achterrem is wat moeilijker te controleren.

Als je wilt weten of je dat zou doen. voel je veilig op een fiets met alleen een achterrem, rijd rond met je normale fiets en gebruik alleen de achterrem.

Houd er rekening mee dat als uw ketting breekt, uw terugtraprem niet werkt. Mijn kruidenier heeft zowel een terugtraprem als een handrem vooraan.
Om nog maar te zwijgen van het feit dat remmen specifiek zijn ontworpen om te remmen. Of, om het met andere woorden te zeggen, niets remt beter dan remmen!
Een ander voordeel van dubbele remmen is dat, als de ene hand "bezig" is (schakelen, krabben aan je neus, wat dan ook), de andere hand kan remmen.
MongoBo
2010-09-13 23:37:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fixed gear-fietsen hebben hun voordelen, maar ik ga zeggen dat remmen daar niet bij hoort. De jongens die het remmen op de vaste wielen vasthouden, lijken twee belangrijke factoren te vergeten: A. Bij elke vorm van remmen is het remmen op de achterwielen lang niet zo krachtig als op de voorwielen en B. Met al het remmen op een vaste -gear, creëer je geen 'flat spots' en slijt je de band niet eerder? Het is op de lange termijn waarschijnlijk goedkoper om regelmatig nieuwe remblokken te kopen dan nieuwe banden.

Ik kan zonder twijfel zeggen dat schijfremmen zonder twijfel de krachtigste en betrouwbaarste zijn voor elke fiets. Zelfs als schijfremblokken versleten en niet afgesteld zijn ... presteren ze nog steeds beter dan wat dan ook. Voor mij is het grootste voordeel de prestaties bij nat weer. Je kunt door een moesson gaan en ze zullen nog steeds je wiel kunnen blokkeren (goed!). Ik woon het hele jaar door, alle seizoenen inclusief winterstormen. Zijn schijfremsystemen zwaarder? Natuurlijk ... maar we praten ounces. Zijn ze duurder? Ja. In elk geval wegen deze negatieven niet op tegen het voordeel van prestaties in mijn boeken. Ik heb mijn SRAM X0's ongeveer 30.000 km afgelegd en ze gaan nog steeds sterk. Ik heb ongeveer 3 paar pads doorgenomen. Het enige wat ik over hen wil zeggen, is dat ik zou willen dat ze minder gerecyclede metalen gebruikten omdat gerecyclede metalen sneller corroderen in deze zoute winteromgeving (Canada).

ibnu
2010-09-03 06:12:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruikelijke remmen, voor en achter! omdat ik soms ook single-speed gebruikte (ik gebruikte een flip-flop-naaf) als het terrein te zwaar was, daarom zijn beide remmen verplicht voor mij

maar in het geval dat ik geen reserveremmen voor mijn fiets in de werkplaats (ik recycleer zelden ongebruikte fietsen naar bruikbare fietsen, dus ik moet alle onderdelen zorgvuldig gebruiken), ik gebruik alleen de voorrem en ik vind de achterrem een ​​andere dag, dus op het minst bruikbaar en veiligheid

usernumber
2018-07-24 13:48:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je veel fietst in slechte weersomstandigheden, kan een terugtraprem veiliger zijn dan alleen velgremmen. Als het regent of als de grond nat is, kan water als een dun laagje smeermiddel op velgremmen werken. De terugtrapremmen zijn echter ingekapseld en worden dus niet beïnvloed door regen.

Stephan Matthiesen
2015-09-07 15:04:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Naast de praktische zaken, moet u ook de wet controleren. In veel landen moeten fietsen twee onafhankelijke remmen hebben. Een fixie zonder extra remmen zou illegaal zijn en je riskeert een boete, zelfs als je niets anders verkeerd doet. Het is niet eens duidelijk of de pedalen in een fixie meetellen als remsysteem (in Duitsland was een rechtszaak nodig om duidelijk te maken dat dit acceptabel is als een van de twee vereiste remmen, maar fixies hebben nog steeds een tweede, onafhankelijke rem nodig). / p>

Shawn Dunn
2013-09-21 06:37:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

wat de remkracht betreft ... een voorste velgrem omdat: 1. schijfrem meer koppelstop vereist in het midden van het wiel 2. terugtrapremmen zelfs meer koppel 3. het is veiliger om achterover te leunen met een voorrem dan met elke rem naar voren leunen, wat je zou kunnen doen met een achterrem, maar zoals eerder vermeld wordt bij het stoppen meer gewicht naar voren verschoven en dat is waar remmen het meest effectief is. dus ... voor en achter velgremmen zouden uiteindelijk het veiligst zijn maar voor remkracht en veiligheid is in ieder geval een voorvelgrem mijn keuze. YOLO !!

Jimmy Johns guy Birmingham
2015-09-07 12:51:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laat mij om een ​​echte reden degene zijn die terugtrapremmen ondersteunt. Bij een fixed gear fiets kunnen de pedalen in twee richtingen draaien, maar je moet wel tot stilstand komen. Bij een terugtraprem kun je hem maar in één richting draaien. Dus zonder mijn pedaalriemen los te maken uit angst voor kantelen en vallen bij een rood licht of waar dan ook, heb ik de vrijheid om op één pedaal te staan ​​terwijl ik leun op een lichtmast, een muur, iets vastgrijpend, enz. En duw me gewoon terug op groen. Daar heb je het, snelheid is het voordeel.

Careen Gregory
2015-10-15 16:20:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn hele leven heb ik terugtrapremmen gebruikt en heb ik nooit kunnen wennen aan die fietsen met velgremmen, je zult je aanpassen aan snelheid, afstand en voorbereid zijn - het wordt je gewoonte om altijd voorbereid te zijn en je benen in positie te houden voor de achtbaan remmen, terwijl u uw handen vrij heeft. Dit is vooral geweldig als je voor de lol met je handen af ​​rijdt en je kunt extra tijd hebben om je terugtraprem te gebruiken in plaats van je handen.

Gidday en welkom bij SE Bicycles. Dankjewel voor je antwoorden. Kun je terugtrapremmen vergelijken met de voorvelgrem die je fietsen ook zouden hebben gehad?
Patricia Backora
2012-06-01 18:55:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Handremmen zijn geweldig om in noodgevallen te stoppen, maar vreselijk als je gewoon je snelheid wilt VERLAGEN om een ​​bocht te nemen. De fiets komt abrupt tot stilstand en je kunt naar beneden komen. Ik heb meer controle met terugtrapremmen.

Ik zou denken dat een handrem 10x gemakkelijker te veren is in vergelijking met een terugtraprem.
Als handremmen zo schokken, zijn ze ofwel van zeer slechte kwaliteit of ernstig verkeerd afgesteld.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...