Vraag:
Welke tijdzone wordt op ISS gebruikt om een ​​dag te definiëren?
user55
2013-07-18 02:01:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Welke tijdzone wordt op ISS gebruikt om te bepalen wanneer een dag begint? Is het hetzelfde als missiecontrole? Gebruiken Russische kosmonauten een andere tijdzone dan Europese en Amerikaanse astronauten?

Als ik de vraag opnieuw lees, denk ik dat dat verduidelijking behoeft. Oké, ze gebruiken UTC, maar worden ze om 7.00 uur UTC wakker? Ik weet niet of ik antwoord accepteer of vraag wijzig en wacht op bewerking voor antwoorden.
Ik zou een andere vraag willen stellen, aangezien er al een goed antwoord is op wat leek te worden gevraagd, en deze vraag oplossen zoals iedereen dacht dat het zou moeten zijn. Ik zou iets vragen als "Hoe laat begint / eindigt een dag in het ISS en is het gerelateerd aan een tijdzone op aarde?"
@PearsonArtPhoto: U stelde voor een andere vraag af te splitsen; Ik heb dit gedaan: https://space.stackexchange.com/q/31317/26446
Vier antwoorden:
Rory Alsop
2013-07-18 02:11:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Net als veel andere strijdkrachten en Stack Exchange gebruiken ze UTC (of Zulu-tijd)

Historisch gezien werd Greenwich Mean Time in 1884 geaccepteerd als de definitieve tijdzone om de navigatie te vergemakkelijken (wat toen, als nu, vertrouwde op nauwkeurige tijd) - en de nulmeridiaan werd gedefinieerd als loopt door Greenwich op 0 graden lengtegraad.

Coordinated Universal Time (UTC) slaagde Greenwich Mean Time in 1963 en is in feite GMT met betere (sub -seconden) nauwkeurigheid.

Erik
2013-07-18 06:48:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoewel het waar is dat vrijwel alles UTC op het ISS gebruikt, verschuift het schema van de bemanning. Als er bijvoorbeeld een aanstaande EVA is die op een bepaald tijdstip moet worden gedaan, of als een geplande aankomst / vertrek van een ruimtevaartuig is gepland, zal de grondbediening de slaapcyclus van de bemanning over meerdere dagen aanpassen. Dus de "dag" zoals gedefinieerd op het station wanneer de bemanning wakker is, kan en zal veranderen.

Interessant punt ..
Misschien wilt u https://space.stackexchange.com/q/31317/26446 beantwoorden
PearsonArtPhoto
2013-07-18 05:25:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vrijwel alle ruimtevaartuigen gebruiken een van de twee tijdconventies, of waarschijnlijker, beide

  1. Universal Time Coordination (UTC)
  2. GPS-tijd
  3. Het verschil tussen deze twee is klein, maar verandert periodiek. Het verschil is momenteel 16 seconden, zoals te zien is op deze klok. De reden voor het verschil is dat de GPS-tijd de schrikkelseconden niet bij kan houden (dit is opzettelijk, om u geen zorgen te hoeven maken over het missen van seconden). De reden hiervoor is dat het een internationale norm is, opgesteld voor zaken waarvoor een gemeenschappelijke tijdmeting nodig is over de hele wereld. Satellieten verplaatsen zich in een zeer korte tijd door 24 tijdzones, het ISS minder dan 100 minuten, dus het is logisch om een ​​gemeenschappelijk ankerpunt te hebben. Doorgaans gebruiken navigatiesystemen GPS-tijd, terwijl andere systemen UTC-tijd gebruiken, en dat is precies wat wordt gebruikt op het ruimtevaartuig.

    Typisch wordt de tijd van het ruimtevaartuig ingesteld op UTC, zelfs voor systemen die niet in een baan om de aarde zijn, waar de snelheid van de lichtvertraging significant is.

Ook [Barycentric Dynamical Time] (http://en.wikipedia.org/wiki/Barycentric_Dynamical_Time) wordt vaak gebruikt voor ruimtevaartuigen. En [clock drift] (http://trs-new.jpl.nasa.gov/dspace/bitstream/2014/43244/1/12-3587_A1b.pdf) is altijd iets om op te letten.
s-m-e
2013-07-18 02:08:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

UTC. Het is een soort middenweg tussen missiecontroles in Houston en Moskou.

Het is ook internettijd.
Er is een aardige verklaring van Chris Hadfield waarom UTC wordt gebruikt (naast militairen, Antarctische bemanningen, internet enz.) - Ik kan het gewoon niet vinden. Als iemand dat doet, kun je de link in het antwoord bewerken.
Antarctische bemanningen gebruiken geen UTC, als ze zich dicht bij de zuidpool bevinden, gebruiken ze wat het dichtstbijzijnde niet-Antarctische bevoorradingsstation gebruikt, en als ze dicht bij de kust zijn, gebruiken ze wat het beste past bij de lokale tijd.
Je hebt misschien gelijk, maar als je met hen mailt, is UTC de tijdzone bij uitstek voor het afhandelen van afspraken, het beschrijven van gegevens enz. ... En het kan me niet schelen wanneer ze slapen ;-)
http://spaceflight.nasa.gov/station/crew/exp7/luletters/lu_letter9.html - "Ten eerste leven we op Greenwich Mean Time (GMT), een tijdzone die ongeveer halverwege Houston en Moskou ligt, waar onze twee belangrijkste controlecentra zijn gevestigd. Dus als we wakker worden (rond 7:00 GMT), is het 2 uur 's ochtends in Houston en 11 uur' s ochtends in Moskou. "


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...