Kysymys:
Vinkkejä Arduino Mega -laitteeni polttamiseen tai jotain syttymiseen Prusa i3: n johdotuksen aikana?
leeand00
2016-01-13 22:47:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luen tietoa elektronisten komponenttien kytkemisestä Prusa i3 -laitteeseeni Arduino Mega 2650: llä ja Ramppeilla 1.4.

Minulla on askelmapuikot, lämmitetty sänky ja kytkentävirtalähde 12v DC 30a 360w (lisätietoja siitä myöhemmin, kun voin lisätä mitkä viestiin).

Olen kuullut, että jos johdot sen väärin ja kytket sen, voit tehdä kaikkea tulen sytyttämisestä tulipalojen polttamiseen.

Mitkä ovat vinkkejä tarkistettavista asioista ennen kuin kytket sen verkkovirtaan? Onko olemassa yleisiä virheitä, joita voin välttää?

Minulla on itse asiassa tämä kysymys myös muualla (http://arduino.stackexchange.com/questions/18810/tips-for-not-burning-out-my-ardunio-mega-or-catching-something-on-fire- milloin-wiri), mutta aioin käyttää toista virtalähdettä tuolloin, joten tee sen kanssa mitä haluat ...
Ei oikeastaan ​​vastaus, mutta TARKISTA AINA AINA kaikki johdot ennen kuin kytket mitään.
Kolme vastused:
Tom van der Zanden
2016-01-13 23:08:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Napaisuudella on joskus merkitystä. Ole erityisen tietoinen johdoista virtalähteestäsi korttiin, koska väärin suuntautuminen aiheuttaa varmasti vahinkoa. Lämmitetyt sängyt ja ekstruuderit eivät ole napaisuusherkkiä, ja ne voivat mennä kumpaankin suuntaan. Fanit ovat polarisoituneita, mutta todennäköisesti selviävät, jos saat ne taaksepäin - he eivät vain juokse. Askelmoottorit eivät välitä napaisuudesta, liittimen kääntäminen ympäri vain saa ne ajamaan taaksepäin.

  • Ole erityisen varovainen pysäyttimien suhteen. Päätepistokeliittimissä on 3 nastaa (VCC, 5 V ja signaali), 2 nastalla varustetut päätytulpat kytketään yleensä GND: hen ja signaaliin. 2-napaisen päätepisteen asettaminen 5 V: n ja GND: n yli tuhoaa 5 V: n säätimen.

  • Yleinen vaurioiden syy on johdot, joita ei ole kiinnitetty asianmukaisesti liittimiin. Rikkova johto kaartuu, sulaa ja tuhoaa liittimen. Kiristä ruuviliittimet kunnolla, käytä asianmukaisia ​​puristimia, jos sinulla on niitä. Ruuviliittimiin menevien johtojen päiden juottamista ei suositella, mutta jos juotat päät, muista tarkistaa hetken kuluttua ja kiristä ruuvit uudelleen.

  • Laita askelohjaimet oikealla tavalla.

  • Käytä esimerkiksi riittävän paksuja johtoja esimerkiksi lämmitettyyn sänkyyn ja virtalähteeseen meneviin johtoihin. Varsinkin lämmitetyn sängyn yhteydessä johtojen läpi kulkee paljon virtaa ja heikot johdot lämpenevät ja sulavat.

Hyviä puolia! Miksi ruuviliittimiin menevien johtojen päiden juottaminen ei kannusta? Teen sen aina välttääksesi löysät säikeet, jotka voivat luisua ja lyhyitä ... Vaikka olen samaa mieltä siitä, että kiristetään uudelleen.
http://reprap.org/wiki/Wire_termination_for_screw_terminals
Käytä @TextGeek: ssä sen sijaan kaapelipääteholkkia (holkki).
@TomvanderZanden Päästöissäni on jostain syystä 4 liitintä! http://3dprinting.stackexchange.com/questions/1478/connecting-sain-smart-mechanical-end-stops-to-ramps-1-4
> 2-napaisen päätepisteen asettaminen 5 V: n ja GND: n yli tuhoaa 5 V: n säätimen. Luulen, että olen tehnyt tämän ... ainakin tein taikasavun. Olisiko säädin arduino- tai Ramps-levyllä? Kuinka testata onko se kuollut? Kiitos.
@Lemmy Se on Arduino-levyllä. Testaus: levitä 9-12 V Arduinon GND: n ja VIN: n yli, mittaa, näkyykö 5V koko GND: ssä ja 5V. Jos näet muuta kuin 5V, se on kuollut.
TextGeek
2016-01-13 23:07:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin, että napaisuus ja jännite ovat suurimmat asiat - kaikki mitä voit tehdä, on tarkistaa kaikki kaksinkertaisesti ja kolminkertaisesti; tarkista sitten uudelleen ....

Ole erittäin varovainen, jos syötät 12 V: n virtaa (pääasiassa lämmittimille ja puhaltimille) verrattuna 5 V: n (Arduinolle).

Monissa tapauksissa minusta oli epäselvää, mihin suuntaan +/- meni ulos taululta (taulukoillani olevat syötteet oli ainakin merkitty selvästi !). Huomasin, että jos kytken rajakytkimen liittimen taaksepäin, se yhdistää 5 V: n suoraan maahan, mikä todennäköisesti tekee virtalähteestäsi katkaistavan (olettaen, että se on asianmukaisesti suojattu - muuten se voi mahdollisesti syttyä). Toisaalta askelmoottorit ajavat väärään suuntaan, jos liität ne RAMPS: iin taaksepäin (hyvä muotoilu!).

Toinen katsottava asia tulee esiin vain, jos virtalähde Arduino USB: n kautta (Teen niin paljon, koska olen kuitenkin kytketty verkkoon tiedostojen ja vastaavien lähettämiseen). Lyhyt voi yrittää käyttää liikaa virtaa USB: stä. Tällöin Mac sammuttaa USB: n ja antaa viestin; En tiedä mitä tapahtuisi muiden laitteiden kanssa.

Olen kuullut, että askelmoottorilevyn kytkeminen RAMPS: ään taaksepäin todennäköisesti paistaa levyä ja että askelmoottorin kytkeminen tai irrottaminen virran ollessa päällä on myös riskialtista. Mutta en ole vielä sekoittanut niitä, joten en ole nyt varma. :)

Olen ehkä liian varovainen, mutta en koskaan jätä virtalähdettä kytkettynä, kun en ole lähellä.

Ystävällisin terveisin!

Steve

Tooniis
2019-08-15 16:58:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisäys muihin vastauksiin:

  • Sammuta AINA tulostin AINA kokonaan ja varmista, että se ei saa virtaa mistään lähteestä (voi saada virtaa USB: ltä, kun olet kytkenyt virran
  • Vältä löysiä johtoja ja varmista ennen virran kytkemistä, että jokainen johto on kytketty oikeaan paikkaan. Löysät johdot voivat vahingoittaa, vaikka niitä ei käytettäisikään, jos ne joutuvat piirilevyjen alle, missä ne voivat aiheuttaa shortseja. Paistin Arduino Megan tällä tavalla.
  • Älä koskaan sekoita 12v: n ja 5v: n syöttö- / lähtöjohtoja. Väärän jännitteen lähtöjohdon liittäminen vahingoittaa yleensä vain virtaa vastaanottavaa osaa, kun taas väärän jännitteen syöttöjohto voi vahingoittaa vakavasti monia komponentteja kerralla.
  • Pidä kaikki johdot järjestyksessä. Se auttaa sinua ymmärtämään, mikä johto on kytketty mihin nopeasti, ja auttaa sinua tekemään mitä mainitaan # 2 ja # 3.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...