Kysymys:
Mitkä ovat helpoimmat valokuvauksen aloittelijasi vinkit?
mmccoo
2010-07-16 01:36:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajan myötä olen huomannut, että on olemassa kourallinen todella yksinkertaisia ​​asioita, jotka kuka tahansa voi tehdä parempien kuvien ottamiseksi.

Mitkä ovat suosikkisi?

  • Ymmärrä aukon, suljinnopeuden ja ISO: n perusteet.

  • Vie kamera kaikkialle, myös silloin, kun et aio käyttää sitä.

  • Ota paljon kuvia. Jos löydät mielestäsi mielenkiintoisen kohteen tai kuvan, ota useita kuvia, jotka vaihtelevat kulmasta, korkeudesta, kehystyksestä, työskentelyetäisyydestä, aukosta, polttovälistä jne.

  • Tarkastellessasi omat kuvasi, mieti, mistä pidät ja pidät jokaiselle. Mitä voitaisiin tehdä sen parantamiseksi (ei vain jälkikäsittelyssä, mutta kun otit sitä, tai jopa sellaisia ​​asioita, kuten jos puuta ei olisi, pilvet olivat parempia, tietty ilme jne.).

  • Katso myös haluamasi valokuvat ja valokuvalogit ja yritä ymmärtää miksi pidät työstä ja miten se tehdään.

  • Lähetä hyvät kritiikkiä foorumeille ja verkkosivustoille.

  • Arvostele muiden valokuvia, se auttaa sinua näkemään ja ottamaan parempia kuvia.

  • Osallistu valokuvahaasteisiin. Kun olet viettänyt viikon tuskaillen hyvän teeman konseptin suhteen, voit katsoa, ​​mitä muut ihmiset tekivät. Oman luovan prosessin tuskat yhdistettynä muiden toteuttamiin upeisiin ideoihin antavat sinulle uuden käsityksen.

  • Unohda vaihde.

  • Rajoita itsesi päiväksi yhteen polttoväliin.

  • Rajoita itsesi tiettyyn kuvamäärään (kun olet alkanut kehittää valokuvasilmää ottamisesta ja katselemisesta) monissa kuvissa), se opettaa sinua olemaan varovainen ja harkitseva valokuvan luomisessa.

  • Pidä hauskaa.

  • "tarkista reunasi" - mieti kaikkea, mikä on kehyksen sisällä, ja varmista, että haluat sen siellä. ("tarkista reunasi" tarkoittaa katsomista kehyksen reunojen ympärille - usein kehyksen reunalla kulkevat asiat ovat hyviä ehdokkaita joko tuoda eteenpäin (toisinaan esimerkiksi päänpäät tai jalat) tai sulkea pois (satunnaiset esineet) , siirtymä, jonka ei tarvitse olla siellä jne.)).

Pitäisi olla yhteisön wiki
Tämä on retorinen kysymys, jota käytetään vain keskustelun aloittamiseen, mutta [tämä ei ole keskustelupalsta] (http://photo.stackexchange.com/faq) ja [keskusteluluettelot eivät ole oikeastaan ​​mitä haluamme] (http: / /meta.stackexchange.com/questions/57226/should-we-have-a-list-of-x-close-reason).
Tämä on hyvä kysymys (edellyttäen, että se on yhteisön wiki, joka se on) ja on jo antanut joukon erinomaisia ​​vastauksia, joten sitä ei ehdottomasti pitäisi sulkea.
@Roger Pate - toinen linkki, jonka mukaan avainkysymys on "Voiko keskimääräinen käyttäjä oppia jotain tästä kysymyksestä?" ja tähän kysymykseen vastaus on ehdottomasti kyllä.
En välitä, onko tämä * ei * keskustelupalsta. Tämä on toistaiseksi paras viesti, jonka olen nähnyt täällä.
Pino vaihdon tarkoitus on yleensä se, että se tarjoaa mahdollisimman paljon vastausta kysymykseen, jota haetaan hakukoneissa kuten Google. Tämä verkkosivusto ei ole yksinomaan tietylle sivustolle, se näkyy muualla Internetissä. Joten kun kirjoitat "Mitkä ovat helpoimmat aloittelijasi vinkit?" Googlessa tämä kysymys on yksi tuloksista, mikä saa hakijan hämmentymään. Otsikon on vaihdettava valokuvakohtaiseksi, jotta se ei sekoitu muihin hakukoneissa etsittäviin aiheisiin.
42 vastused:
Justin Gallagher
2010-07-16 02:20:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muuta näkökulmaasi

Aloittelijoille se on paljon enemmän tekniikkaa kuin laitteita. Yritä ottaa kuva epätavallisesta kulmasta. Toisin sanoen, älä vain seiso siellä ja ota kuvaa silmien tasolta. Se on se näkökulma, joka kaikilla on joka tapauksessa. Se ei ole niin mielenkiintoista. Käyrä alas, seiso jonkin päällä, kallista kameraa. Kaikki mitä voit ottaa valokuvasi näkökulmasta, joka on erilainen kuin mitä ihmiset näkevät päivittäin.

Erittäin mukava - minun täytyy tehdä tämä paljon useammin!
+1 Tämä on selvästi paras aloittelijavinkki, koska sitä voidaan käyttää heti. Sitä ei tarvitse ostaa tai opiskella, se on myös hyvin yksinkertaista. :)
Peter Boughton
2010-07-16 04:02:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos jokin on valokuvaamisen arvoinen, kannattaa kuvata kahdesti . (ainakin)

Katso jokaisen ottamasi kuvan jälkeenpäin, ja ota selvästi erilainen kuva - onko eri kulma, erilainen kehys, erilainen tarkennus, kokeile vain tarkoituksella jotain muuta. Toista niin monta kertaa kuin haluat.

Pohjimmiltaan avain on kokeilla ja nähdä, kuinka erilainen ideat vaikuttavat ottamaasi kuvaan.

Toisaalta on hyvä, että pystymme katsomaan kahta (tai useampaa) kuvaa ja valitsemaan sen, jonka haluat näyttää ihmisille. Mikään ei ole pahempaa kuin katsomalla yli 100 loma-valokuvaa.
Voi ehdottomasti! Se, että olet täyttänyt muistikortin, ei tarkoita, että sinun täytyy käyttää niitä kaikkia! Hanki hyvä valokuvien hallintaohjelmisto (Lightroom / jne.) Ja valitse vain suosikkisi vietäväksi galleriaan / diaesitykseen / mihin tahansa.
Hieno vinkki, jonka kuulin kerran, oli ottaa 24 kuvaa (yksi 35 mm: n elokuvarulla) yhdestä aiheesta oppimiskokemuksena. Jokaisen kuvan tulisi olla selvästi erilainen, ja lopulta sinun pitäisi pystyä valitsemaan 2-3, jotka todella välittävät ajatuksesi aiheesta.
chills42
2010-07-16 01:54:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pysy aktiivisena, ota lisää kuvia.

Kun olet ottanut ne, tarkista ne ja mieti, mistä pidät / et pidä niistä.

Myös anna itsellesi projekti, jota voit työskennellä. Sen ei välttämättä tarvitse olla mitään suurta, mutta tavoitteen saaminen auttaa motivoimaan sinua parantamaan jatkuvasti.

Marc
2010-07-16 02:01:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ota kamera minne ikinä menetkin!

Ja muista sitten ottaa kuvia sen kanssa!
@snostorm: Hyvä asia! LOL: D
Justin Gallagher
2010-07-16 01:59:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kolmasosien sääntö - http://fi.wikipedia.org/wiki/Sääntöjen_kolmannet.

Sommittele valokuvasi siten, että pääkohde on jossakin leikkauspisteessä. Älä keskitä aiheita (ennen kuin selvität, milloin rikkoa sääntöä).

Hyvin totta siitä, kun tietää, milloin rikkoa se. On tärkeää yrittää todella kovasti ajatella kolmansia kärjeksi, ei pääsääntöisesti. Näen niin monien ihmisten joutuvan ansaan vain ampua tällä tavalla ja rajoittaa luovuuttaan. Tämän "säännön" sivuuttamiseen on monia upeita syitä, ja näiden poikkeusten selvittäminen on kaikki hauskaa. :)
Imageree
2010-07-16 03:52:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäiset 10 000 valokuvaa ovat pahimmat. - Henri Cartier-Bresson

Tämä sanottiin (todennäköisesti) elokuvasta. Digitaalisella kameralla ja etenkin kameralla, joka voi kuvata niin monta kuvaa sekunnissa, tämä tarkoittaa todennäköisesti enemmän kuin "ensimmäiset 100 000 valokuvaa ovat pahimmat". Olen ampunut 40 000 neljän vuoden aikana, joten kuvittelen olevani kuin 40% matkasta keskinkertaisuuden vaiheeseen.
Muistan 10000 tunnin säännön ... Katso http://fi.wikipedia.org/wiki/Outliers_(book)
Reid
2010-07-16 04:27:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rentoudu !

Ja älä lue Internetiä liikaa. Luet miljoonan syyn, miksi laitteesi on riittämätön ja kuinka X: n tekemiseen on ostettava Y, jolla ei ole varaa, ja kuinka sinulla olevassa kamerassa on pieniä kauheita virheitä A, B ja C.

Kaikissa kameroissa on puutteita. Voit ottaa upeita valokuvia omistamallasi kameralla riippumatta siitä, mikä se on.

Älä myöskään mene lankaan "enemmän megapikseleitä = parempi".
Joo. Suuremmat megapikselit ovat välttämättömiä vain, jos aiot tulostaa melko suuria, mainostaulun kokoisia valokuvia. Peruskatseluun tietokoneen näytöllä ja jakamiseen sosiaalisissa verkostoissa (tai jopa A4-kokoisen kuvan tulostamiseen) tarvitset vain 5 megapikseliä
kristof
2010-07-16 15:51:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

LIGHT - Opi, miten se vaikuttaa kuviin. Riippumatta siitä, mikä kamera ja mikä taitovipuasi on, valo on tärkein tekijä.

Minä esimerkiksi maisemia, nouse aikaisin aamulla, kun aurinko on hyvin matalaa, ja takaan, että valokuvasi tulevat näyttää paljon paremmalta kuin jos ottaisit ne keskellä päivää.

Auringonlaskua edeltävä valo antaa valokuville lämpimän tunnelman - mukava muotokuviin.

Kuvaaminen yleensä valokuvat, kun aurinko on vähän - antaa sinulle paljon paremman 3D-ilmeen.

Kokeile, kuvaa esimerkiksi aurinkoa vasten, jos jokin esine on liian tumma, käytä jonkinlaista heijastinta tai täytä salama.

frumious
2010-07-16 02:08:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Virhe vähemmän zoomauksessa - en voi laskea kuinka monta kertaa olen järjestänyt albumin ja toivoin, että minulla olisi hieman enemmän kuvaa aihetta ympäröivässä ympäristössä. Voit aina rajata jälkikäteen, ja on melko harvinaista, että jokaista pikseliä tarvitaan viimeiseen kuvaan.

Älä koskaan pelkää ISO-arvon lisäämistä sen sijaan, että menetät hetken epätoivotulle epäterävyydelle.

Tee jotain valokuviesi kanssa - älä jätä niitä kuihtumaan kiintolevyllesi, koska et löydä aikaa tehdä kaikki tarvitsemasi käsittelyt, valitse ainakin kourallinen näytettäväksi ihmisille, jotka haluaisivat nähdä heille!

Mitä teen zoomaukseen, teen sen, että otan kuvan oikean mielestäni satoon, sitten tuen sitä askeleelta ja otan toisen.
Vielä parempi: liikuta itseäsi. Liian monta kertaa olen huomannut, että zoomaan, kun asentoa olisi helpompi siirtää.
Scott Lawrence
2010-07-16 02:19:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaihda yksi automaattinen asetus kamerassasi manuaaliseksi kuukaudessa (tai viikossa tai valitsemassasi välissä).

Tämän avulla on helpompi selvittää, miten tämä asetus vaikuttaa valokuviin.

Mielestäni tämä on paljon parempi ehdotus kuin kuvaaminen manuaalisesti kuukauden ajan. Näin pääsin käsiksi kameraani.
Suurimmasta osasta aloittelijan todennäköisesti kameroista puuttuu useimmat manuaaliset ohjaimet.
@snostorm Tämä voi olla totta, jos ne alkavat vanhasta p & s: stä, mutta eivät muuten. Ainoa ominaisuus, joka näyttää menneen muodista nykypäivän p & s-kameroiden kanssa, on optiset etsimet. Muutama kuukausi sitten ostamani Canon Powershot S90 antaa minun hallita melkein yhtä paljon manuaalisesti kuin vanha Nikon D70s.
gabr
2010-07-18 02:52:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tärkein työkalu kuvan sommittelun parantamiseksi ovat jalkasi!

Jalat poistavat estävät elementit valokuvasta. Ne lisäävät etualan kiinnostuksen. Ne tarjoavat kehyksen, joka kohdistaa katsojan huomion pääesineeseen.

Älä pelkää liikkua lähellä kohdetta. Älä pelkää ottaa hyvin matalaa tai korkeaa näkökulmaa.

Pieni perspektiivimuutos voi tehdä kuvan tai rikkoa sen.

jrista
2010-07-16 03:56:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on muutamia asioita, jotka olen oppinut vuoden aikana, tai niin olen tehnyt valokuvaus:

  • Ota kuvia aina, jatkuvasti, samasta, erilaisista asiat
  • Valaistus on valokuvaajien PARAS ystävä ... käytä sitä, opi sen tunnelmat
  • Sävellys on avain, sävele mielessäsi ja silmäsi ennen kuin sävelet objektiivissa
    • Käytä yleisiä ohjeita, kuten:
      • Kolmannen sääntö
      • Kultainen suhde
  • Ota aikaasi ja odota hetkeä
  • Kuvaa aina RAW-muodossa !!! : D
  • Ole oma kriitikkosi ja kohdista työsi muiden kriittiseen arvosteluun
    • Ystävät ja perheenjäsenet rakastavat aina työsi ja ovat siten harvoin kriitikoita
  • Etsi tapa haastaa itsesi ja aseta tavoite, jonka tiedät olevan korkeampi kuin nykyinen taitosi.
  • Älä anna teknisen käsityksen sulkimesta, aukosta ja herkkyydestä taiteella ja vaistolla (teen tämän virheen koko ajan.)
Kriittinen katsausosa on oikeastaan ​​varsin avain hyvän saamiseksi ... Etkö ole varma, lasketaanko se aloittelijan kärkeen vai ei, mutta luulen, että se voi myös olla ... Kaiken mielenkiintoinen otos täällä: www.groupf56.com/nwrg.htm - ja varmasti resepti "ei lopeta" voisi olla varmasti hyödyllinen, jotta aloittelija pääsee tuolle puolen.
gabr
2010-07-18 02:55:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ota ensin kuva!

Hengitä sitten, sommittele kuva kunnolla, tarkista kameran asetukset ja aloita kuvaaminen oikealta.

Kuva on liian monta kertaa ei otettu, koska kultainen hetki menetetään, kun valokuvaaja valmistautuu ottamaan valokuvaa.

+1 Keskityn ensin asetuksiin :( Hyvä vinkki! Vaihtaa vaiheet kuten mainitsette tästä eteenpäin.
snostorm
2010-07-16 06:59:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Opi suorittamaan valokuviesi jälkikäsittely. Et tarvitse Photoshopia tai mitään sellaista kallista; hienoja asioita on tehty jopa ilmaisissa työkaluissa, kuten GIMP ja Paint.net. Pelkkä perusmuokkaus, kuten rajaus, kirkkaus \ kontrastin säätö ja värisäätö, parantaa huomattavasti monia valokuvia.

... ja palaa sitten takaisin ja selvitä, miten olisit saanut saman vaikutuksen kamerassa! Olen äskettäin löytänyt manuaalisen valotuksen korjauksen ja vähentänyt tarvittavan jälkikäsittelyn määrää huomattavasti.
@davidSchmitt Hyvin sanottu, +1!
3rdparty
2010-07-22 00:19:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sammuta salama. Ja aseta sitten ISO-arvo pienimmälle mahdolliselle asetukselle ilman valokuvan epätarkkuutta (mutta älä pelkää korkean ISO-arvon käyttämistä - mieluummin otan 'meluisan' kuvan ilman salamaa kuin puhalletun salaman kanssa )

Mikään ei pilaa kuvaa enemmän kuin huonosti käytetty / sijoitettu salama (mikä on 99% ajasta)

:) DSLR-salama, universaali merkki ihmisestä, joka maksoi tuhansia dollareita työkalusta, jota he eivät osaa käyttää.
Tai ota vain salama pois kamerasta. Se on "akselilla varustettu" salama, joka näyttää meille niin kamalalta. Emme ole tottuneet siihen, että otsa on valaistuksen lähde kohtauksessa. :)
matt burns
2010-07-16 14:57:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lue käyttöopas

Oppaassa on taipumus kertoa sinulle, kuinka eri toimintoja käytetään, mutta ei miksi haluat käyttää niitä. Toki, sinun pitäisi tehdä se, mutta en ole varma, kuinka paljon apua se olisi jollekulle, joka ei tunne perusasioita.
Joskus tapahtuu, että unohdat joitain kamerasi tarjoamia funktionalisteja. On parempi tietää hyvissä ajoin, mitä painike tekee, ennen kuin ymmärrät, että _ se oli siellä koko ajan_
Eruditass
2010-07-23 22:24:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lue kirja Understanding Exposure.

Vie kamera kaikkialle, myös silloin, kun et aio käyttää sitä.

Ota paljon kuvia. Jos löydät mielestäsi mielenkiintoisen aiheen tai kuvan, ota monia kuvia, jotka vaihtelevat kulmasta, korkeudesta, kehystyksestä, työskentelyetäisyydestä, aukosta, polttovälistä jne.

Kun tarkastelet omia kuviasi, mieti mitä pidät ja et pidä jokaisesta. Mitä voitaisiin tehdä sen parantamiseksi (ei vain jälkikäsittelyssä, mutta kun otit sitä, tai jopa sellaisia ​​asioita, kuten jos puuta ei olisi, pilvet olivat parempia, tietty ilme jne.).

Katso myös haluamiasi valokuvia ja valokuvia ja yritä ymmärtää, miksi pidät työstä ja miten se tehdään.

Lähetä hyvät kritiikkifoorumeille ja verkkosivustoille.

Arvostele muiden valokuvia, se auttaa sinua näkemään ja ottamaan parempia kuvia.

Osallistu valokuvahaasteisiin . Kun olet viettänyt viikon tuskaillen hyvän teeman konseptin suhteen, voit katsoa, ​​mitä muut ihmiset tekivät. Oman luovan prosessin tuskat yhdistettynä muiden toteuttamiin upeisiin ideoihin antavat sinulle uuden käsityksen.

Unohda vaihde.

Rajoita itsesi päiväksi yhteen polttoväliin.

Rajoita itsesi tiettyyn kuvamäärään (kun olet alkanut kehittää valokuvasilmää monien kuvien ottamisesta ja katselemisesta), se opettaa sinua olemaan varovainen ja päättäväinen valokuvan luomisessa.

Pidä hauskaa.

sinun pitäisi todennäköisesti jakaa tämä useaan erilliseen vastaukseen
Gordon Wrigley
2010-07-28 16:19:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eläimet, ihmiset ja liikkuvat asiat tarvitsevat tilaa edessään katsomaan / muuttamaan.

Joku kertoi tämän noin vuoden kuvaamisen jälkeen, ja se oli minulle todellinen kämmenten otsan hetki. .

Jos valokuvaat eläintä sivulta, on houkuttelevaa täyttää kehys enimmäkseen eläimellä, koska hän on kohde. Valokuva toimii kuitenkin paremmin, jos eläin on keskellä niin, että eläimen eteen jää tilaa. Jos et, tuntuu siltä, ​​että he törmäävät kuvan reunaan.

Tämä koskee myös kaikkea, mikä näyttää tai liikkuu. Hienovaraisempi esimerkki olisi pysäköity ajoneuvo, ihmiset pitävät autogrillejä kasvojen kaltaisina, joten he tarvitsevat tilaa tutkiakseen.

Tässä on klassinen esimerkki siitä, mitä ei tee suoraan ulos flickristäni.

Olisi ollut mukava kuva, jos matelija olisi vastakkaisessa asennossa eli katsoisi alaspäin. Mukava ex mitä ei kuitenkaan pidä tehdä: P
Buddy Lindsey
2010-07-18 01:25:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vie kamera kaikkialle. Sinun tulisi aina olla varovainen, mitä ampua. Mitä enemmän näytät, sitä paremmin silmäsi havaitsee kelvollisia asioita kuvattavaksi ja sitä paremmin laukauksesi paranevat.

abhi
2010-08-05 02:29:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun lähetät valokuviasi, älä tee niistä kaikkia julkisia. Valitse vain ne, jotka erottuvat toisistaan ​​ja tekevät niistä julkisia.

Opin tämän tietä

+1 Kerron saman kaikille, joiden kanssa jaan kuviani G +: ssa.
Jared Updike
2010-07-16 01:50:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat tehdä mielenkiintoisempia valokuvia, keskity mielenkiintoisempiin paikkoihin, ota paljon valokuvia ja toista ja opi upeista valokuvista, jotka inspiroivat sinua (galleriat, Flickr jne.).

vanden
2010-07-23 03:23:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni tärkein sääntö on "Rikkoa sääntöjä, jos valokuvaustilanne tai aiottu vaikutus vaatii säännön rikkomista."

Todella hyödyllinen harjoitus on ottaa sääntö (parempi: ohje) ja anna itsellesi puoli tuntia ottaa 15 valokuvaa, jotka rikkovat sitä. Joten kolmansien sääntöjen mukaan saatat ottaa vain valokuvia, joiden mielenkiinnon kohde on kehyksen keskellä tai reunalla. Toisinaan voit yrittää ottaa muotokuvia, jotka ovat kaikki valaistuja, ja niin edelleen.

Suurin osa ajasta harjoitus auttaa sinua ymmärtämään, miksi ohje on olemassa, paljon tiukemmin kuin jos vain luki ja seurasi sitä. Joskus huomaat jotain, mistä pidät ja jonka löysit vain ohjeen tahallisella pilkkaamisella. Tällöin seurantaharjoituksena on viettää aikaa tutkia, mistä pidit tuloksissa rikkomalla ohjetta vielä. Ymmärrät ohjeen paremmin ja ymmärrät kuinka paremmin hyödyntää sen rikkomusta.

Tämä resonoi hyvin oppimisen kolmella tasolla: Aloittelijana sinun on noudatettava sääntöjä kirjaimelle. Välittäjänä sinun täytyy rikkoa kaikkia sääntöjä, jotta pääset ymmärtämään päällikön.
Julien Gagnet
2010-07-22 16:34:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osaa lukea histogrammi. Se saattaa tuntua hieman enemmän etukäteen neuvoja, mutta se ei todellakaan ole niin vaikeaa ja toivon, että olisin oppinut sen aiemmin. Histogrammi kertoo nopeasti, jos valokuvasi on oikein valotettu.

Tässä on linkki nopeaan selitykseen: http://www.basic-digital-photography.com/how- to-use-the-camera-histogram.html

Anturi on lineaarinen laite ja voi kaapata vain tietyllä alueella. Histogrammi kertoo sinulle, että olet menettänyt joitain tietoja, joita et voi palauttaa. Tällöin sininen taivas näyttää valkoiselta valokuvassasi.

Nyt kun tiedät, kuinka tunnistaa väärin valotettu valokuva. Nyt voit korjata sen muuttamalla valotuksen korjausta. Ota toinen laukaus ja tada! taivas on sininen.

Paul
2010-07-23 02:39:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Sammuta salama (ellei se ole todella pimeää)
  2. Siirrä kohde mahdollisimman kauas taustasta
  3. Täytä kehys kohteellasi

Vyötäröltä ylöspäin oleva laukaus Joe-setästä, joka seisoo seinän edessä, jossa Hexle-heijastukset ja Joe-setä-välähdysvarjot näyttävät kamalalta. Pään ja hartioiden laukaus hyvää Ole Joea ilman välähdystä ja mitään hänen takanaan 10 jalkaa näyttää paljon paremmin.

Brett Veenstra
2010-07-23 03:27:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hanki digitaalinen järjestelmäkamera parempaa hallintaa varten. Mene sitten ulos ja käytä sitä!

Minulla oli kuvaamattomia masentavia tuloksia kuvatessani aina läsnä olevalla pienellä digitaalikameralla (esim. Powershot), jolla ei ollut suljinnopeutta, objektiivivaihtoehtoa tai herkkyyssäätöä, ennen kuin siirtyi digitaaliseen järjestelmäkameraan. Kuvan saaminen painettaessa kaappauspainiketta on ensiarvoisen tärkeää valokuvia otettaessa ja silmääsi kehitettäessä.

Evan Krall
2010-07-23 04:13:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Opi salaman rajoituksista. Ymmärrä, milloin se auttaa, ja ymmärrä, kun se ei auta. Valokuvaajat rakastavat vihata salamavalossa, mutta on aikoja, jolloin kuva on mahdollista vain salamalla: taustavalaistut kohteet, kova valo jne. Tietäessäsi milloin täytesalamaa käytetään, päivä- ja iltakuvasi paranevat.

WireGuy
2010-09-11 18:52:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso kuvia.

Okei, tee enemmän kuin vain näyttää. Käytä aivoasi ja valokuvaajasi. Katso, mitkä pidät tai eivät, ja kysy itseltäsi miksi. Yritä selvittää, miten kuva otettiin. Matala kulma, suuri kulma, kehystetty, salamalla jne. Kun luet lehtiä, katso mainoskuvausta. Mikä saa sinut katsomaan yhtä mainosta toiseen.

reuscam
2010-07-16 01:44:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pakota itsesi kuvaamaan manuaalisesti kuukauden ajan ja odota, että kaikki imee. Pakota itsesi sen jälkeen kuvaamaan raakana sen jälkeen.

Varmista, että ymmärrät ISO: n, suljinnopeuden ja aukon kolmen jalan pöydän suhteen.

Kaksi ensimmäistä vinkkiä kuulostaa melko demoralisoivalta tapaa aloittaa.
@Scott: Olet oikeassa, mutta se toimii. Kokeiltu ja oikea tekniikka minulle henkilökohtaisesti, ja sitten siirretty ystävälle tai kolmelle.
+1 ISO-arvolle, suljinnopeudelle, aukon suhteelle. RAW: n kuvaaminen on myös hyvä idea, joten voit muokata sitä myöhemmin. Jälkikäsittely on ehdottomasti jotain, mitä minun on opittava.
An̲̳̳drew
2010-08-05 18:39:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varmuuskopioi digitaaliset valokuvasi useisiin paikkoihin.

Älä jätä niitä vain kiintolevylle. Katastrofi voi iskeä milloin tahansa.

icelava
2010-08-08 20:24:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valokuvaa ihmisiä:

  1. Kasvot eivät ole ainoita ihmiskehon osia, jotka ilmaisevat tunteita.
  2. Valokuvaa EI pidetä hyvänä vain, jos se sisältää ihmisen pää.
  3. ihmisten EI tarvitse olla kuvan keskellä. ajattele huomiota ihmisiin ja heidän ympärillään olevaan ympäristöön.
  4. kuvia ei tarvitse ottaa silmien korkeudella maan suuntaisesti. asut 3D-maailmassa, hyödynnä kuusi vapausastetta.
James Youngman
2010-09-12 14:23:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso itse asiassa etsintä. Se, mitä näet siellä (ainakin järjestelmäkameran kanssa), on mitä saat. Tarkista, että puhelinpylväät tarttuvat ihmisten pään yläosasta. Tarkista, onko pentua maassa kohteen edessä. Kun olet ottanut valokuvan, tarkista, onko joku räpytteli tai näyttää idiootilta (kolmen tai useamman kehyksen ottaminen auttaa siellä).

Tarkista, ettei kehyksen reunassa ole häiriötekijöitä - joko muotoile uudelleen jättääksesi ne pois tai sisällytä esine tosiasiallisesti valokuvaan.

Monet ihmiset ovat jo ehdottaneet valokuvien käyttämistä, joita et pidä oppimisesta. Se on todella hyvä neuvo; selvittää, miksi pidät / et pidä esimerkkejä työstäsi. Jotain, mikä on auttanut minua tässä, on käyttää ohjelmistoa, jossa voin arvioida ja merkitä valokuvia niin, että ajattelen itse asiassa, kuinka tyytyväinen olen tiettyyn kuvaan. Käytän luokitusjärjestelmää näin:

  1. tekin teknisen virheen (esim. Kohde on epätarkka), valokuva epäonnistui tarkoituksessaan
  2. pätevä mutta tylsä ​​
  3. LI reagoi emotionaalisesti kuvan sisältöön
  4. Luulen, että tämä kuuluu parhaani työni
  5. En ole vielä käyttänyt tätä luokitusta!
Grant Palin
2010-07-16 04:05:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso ylös. Katso alas. Nojaa johonkin. Haukkaa. Ole luova!

Lisäksi: ole kriittinen valokuviesi suhteen. Kun tarkastelet kutakin, yritä löytää jotain, mitä olisit voinut tehdä paremmin. Tämä auttaa parantamaan valokuviasi ottaessasi niitä.

ronmartblog.com
2010-07-23 05:11:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valokuvaajablogini lukijat ja opiskelijat ovat kysyneet tätä monta kertaa. Olen havainnut, että nopeimman tuloksen tuottanut kaava on ollut aloittaa näillä nopeasti ja helposti luettavilla kirjoilla (vaikka et olisikaan kirjahenkilö - ne eivät ole teoriakirjoja) , ja mene sitten ulos ja ammu.

Voit oppia paljon katsomalla huonoja laukauksiasi jälkikäteen ja nähdäksesi, mikä meni pieleen katsomalla EXIF-metatietoja (tarkasteltavissa Bridge-, Lightroom- ja Windows Explorer -selaimissa). On myös hyvä, että joku (minulle se on vaimoni), jolla on luovampi silmä kuin omasi, antaa sinulle sävellyspalautetta, koska uunisi pultin erittäin terävä laukaus saattaa näyttää sinulle mahtavalta, mutta tämä henkilö yleensä antaa sinulle hyvä realistinen palaute (ts. "mikä mielenkiintoista on hämärässä pultissa kuvasi kuollessa keskellä?").

Neil
2010-07-28 06:03:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Opi käyttämään jalustaa (tai muuta tukea) - vertaa kämmentietoja kolmijalkaan asennettuihin kuviin eri valaistusolosuhteissa saadaksesi oppia, kun ylimääräinen vakaus on tärkeää. yksi yli polttovälisääntö: kädessä pidettävissä kuvissa suljinnopeuden tulisi olla suurempi kuin yksi polttovälillä (35 mm: n kameroille). DSLR-kennon koko ja mahdolliset kuvanvakautusominaisuudet vaikuttavat tuloksiin, mutta se on hyvä lähtökohta.

Patrick
2010-08-05 12:35:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Opi kaikki sommittelusäännöt ja riko ne sitten.

Jørn E. Angeltveit
2010-07-28 07:18:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ihmisille, jotka eivät ole kiinnostuneita valokuvasta:

  • Kehystys, sommittelu ja tausta


Jos he aikoo olla valokuvauksen harrastajia:

  • Suljinnopeus, aukko ja valotus


Joko niin:

  • Hanki inspiraatiota katsomalla ammattimaisia ​​(ja hyviä amatööri) kuvia
Helvetti, mene askeleen pidemmälle ja inspiroidu huonoista kuvista. Valokuvan ei tarvitse olla hyvä, jotta osa siitä pidät.
NickM
2010-07-28 16:43:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä katso vain mihin olet menossa, katso myös molempia puolia, ylös, alas ja takanasi. Saatat huomata jotain, jota useimmat ihmiset kaipaavat.

Freeme
2010-11-23 21:48:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni paras tapa oppia ottamaan hyvä kuva on tarkastella ensin kaikkia ammattikuvia ja aloittaa sitten oppia kuvaamaan kuva ottamalla paljon kuvia. Sen jälkeen opit teknisen puolen. Harjoittelu on ainoa tapa tulla paremmaksi.

Regmi
2013-04-07 13:14:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi parhaista tavoista oppia mitä tahansa on opettaa muita. Opeta lähimmälle perheellesi ampua sen perusteella, mitä olet itse oppinut.

Hiren
2010-08-09 01:22:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuvittele valokuvaa, jonka olet ottamassa ... Kuvittele, että sitä käytetään Sanomalehden artikkelissa, aikakauslehdessä tai ripustettuna taidenäyttelyssä. Mikä tarina se kertoo?

mouviciel
2010-09-11 21:42:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vinkki sävellyksen oppimiseen muiden kuvista: Lue aikakauslehdet ylösalaisin.

jpt
2010-07-29 20:51:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suljinnopeuden tulisi kohdistaa polttovälisi käänteiseen suuntaan. (Myös käänteinen pätee.)

En ole varma, päinvastoin. Sinun tulisi olla vapaa käyttämään haluamaasi polttoväliä suljinnopeudesta riippumatta. Nyrkkisääntönä on, että kameran tärinän välttämiseksi kädessä on käytettävä suljinnopeutta, joka on polttovälin vastavuoroinen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...