שְׁאֵלָה:
מהן כמה הגדרות ISO, צמצם ומהירות תריס נפוצות לצילומי רחוב?
heavilyinvolved
2010-07-16 04:59:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

רכשתי לאחרונה Panasonic GF1 עם עדשת הפנקייק 20 מ"מ. זו ללא ספק המצלמה הכי נחמדה שהייתי בבעלותי, ואני ממש מתרגש ללמוד איתה את יסודות הצילום הדיגיטלי (בעיקר צילום רחוב). זה מגיע עם כל מיני מצבי "סצנה" (שאני מניח שהם רק איזו, צמצם, ערכי מהירות תריס מוגדרים מראש ... האם זה נכון או שזה דברים מפשטים יתר על המידה?). יש לו גם את היכולת להגדיר 2 מצבים מותאמים אישית ... לכן, בזמן שאני נהנה להתנסות בשילובים שונים של הגדרות אלה אני מוצא שזה סוג של מכריע. יש כל כך הרבה שילובים שונים של iso, צמצם ומהירות תריס שניתן להגדיר. אני תוהה אם יש כמה ערכי "בסיס" טובים מלכתחילה? אני חושב שהייתי רוצה להגדיר אחת מההגדרות לעבודה ב- b&w והשנייה לעבוד בצבע, אבל אני פתוח לכל ההצעות.

מה שכולם אמרו נהדר, אבל אם אתה באמת רוצה לתרגל צילומי רחוב זה עשוי להיות שימושי להוסיף '[מיקוד אזור] (https://digital-photography-school.com/ultimate-guide-to-zone-focusing- לצילומי רחוב גלויים /) 'לשק הטריקים שלך.
שבע תשובות:
ex-ms
2010-07-24 06:24:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

רוב צלמי הרחוב יתעקשו בקול רם שהטכניקה והציוד משניים מאוד לחזון ולתוצאות. הם צודקים למדי, וחשוב לא לאובססיביות.

עם זאת, מנקודת מבט בסיסית מאוד, ישנם אילוצים די פשוטים לרוב עבודות הרחוב:

  1. אנשים כנראה עוברים דירה.
  2. אין לך זמן למיקוד זהיר במיוחד.
  3. זה בחוץ, אבל אתה צריך להתמודד עם צל וצל.

תנועה פירושה שאתה רוצה מהירות תריס מעט גבוהה יותר. אי-זמן לפוקוס מרמז על מספר f גבוה יותר להגדלת עומק השדה. קחו את שני אלה יחד, ובשילוב עם השונות באור ובצל בעיר, ותרצו להעלות את ה- ISO, לפחות מעט. Tri-X 400 היה סרט הצילום העיתונאי שנבחר (אם כי לפעמים הועמד ל -250).

זהו סוג התקנה טיפוסי מאוד של 'פוטו-עיתונאי', ללא שום דבר מיוחד במיוחד. ותמיד יש סיבות לשנות את הגישה שלך, כמו הצילום הגדול הזה של חשיפה ארוכה של טרנט פארק: alt text

וכדאי מאוד לקרוא זאת הפרשנות שלו לאיך שהוא קיבל את התמונה, שהועתקה בפליקר כאן : http://www.flickr.com/groups/onthestreet/discuss/72157617875097800/

Rog
2010-07-16 05:10:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

אין הגדרה נפוצה המייצרת חשיפה טובה. עליך לתרגל, להתנסות ולוודא שאתה מבין כיצד הגדרות אלה פועלות יחד. כמה הנחיות כלליות שנתקלתי בהם בעבר עשויות לעזור לך בדרכך:

  • עיתונאי צילום אומרים, "f / 8 ויהיה שם", כלומר להיות במקום יותר חשוב מאשר לדאוג לפרטים טכניים. (מ- ויקיפדיה)
  • כלל 16 סאני עשוי לעזור ברמות החשיפה, אך אין זה מציע עומק שדה מתאים
reuscam
2010-07-16 05:04:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

חצובה של הגדרות, ISO, תריס וצמצם, כולם עובדים יחד כדי ליצור חשיפה. הרמה הזו יכולה להשתנות בכל שנייה, בהתבסס על אם מכונית נוסעת ליד, פנס רחוב מהבהב, הירח עובר מאחורי ענן, הנושא שלך חובש כובע וכו '. גישה:

  • למד כיצד כל אחת משלוש הרגליים משפיעה על תמונה אחרת מאשר מבחינת התאמת האור
  • הגדר את המצלמה שלך לאוטומטית, ראה מה היא מקליטה, החלף אותה ידני, השכיר את ההגדרות המדויקות, ואז הפעל.
קריאה טובה להגדרה אוטומטית ולהקליט את ההגדרות בהן היא משתמשת ... גישה פשוטה (ברור שאני קצת איטית) ואמורה לתת לי "בסיס" טוב להתחיל ממנו. תודה!
אין בעיה, וזכור כי עדיפות הצמצם (מצב AV) ועדיפות התריס (מצב טלוויזיה) עוזרים להפוך את התהליך לאוטומטי עבורך, על ידי מתן אפשרות לבחור אחת או שתיים משלוש הרגליים, והיא מתאימה אוטומטית את השלישית עבורך .
AJ Finch
2010-07-16 15:02:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

הצעה - לא יותר

ISO

ככל שה- ISO נמוך יותר, יהיה לך פחות רעש דיגיטלי. למרות שמצלמות מודרניות משפרות את הרעש במהירות רבה, אני מציע שתתחיל בקביעת ה- ISO הנמוך ביותר שיש לך.

תריס

כדי להתחיל איתו, אתה כנראה לא רוצה שום תנועה. טשטש את התמונות שלך, אז הגדיר את מהירות התריס למהירה יותר, למשל 1/50 שנייה. (כלל האצבע הוא שהתריס יעבור מהר ככל האורך של העדשה, כך שלפחות 1/50 שנייה לעדשת 50 מ"מ, לפחות 1/100 שנייה לעדשה 100 מ"מ וכו '. .)

Apperture

זה משאיר apperture - השאר את apperture באופן אוטומטי, כך שתוכל לקבל את החשיפה הנכונה לאחר הגדרת ISO ומהירויות התריס.

נסה זאת צא וראה כיצד זה עובד עבורך - ואז נהנה לשנות דברים.
בעת שינוי הגדרות, לרוב עדיף לבחור הגדרה אחת ולשנות אותה, במקום לבצע שינויים רבים בבת אחת.

לצמצם יש השפעה משמעותית על הצילום שהתקבל, ולכן נדיר שכדאי להשאירו אוטומטית. כפי שמאט גרום הוכיח בבירור בתשובות שהוא קשור ל- ISO גבוה, ISO נמוך מהנדרש לצורך חשיפה נכונה גורם לרעש רב יותר מאשר ISO גבוה יותר.
@imre, אתה צודק לגמרי, אבל שאלה זו מבקשת כמה הגדרות נפוצות, ומונחת כשאלה למתחילים. ההערות שלך רלוונטיות למישהו ברמה הבאה. ראשית, הבחור הזה רק רוצה לקבל את החשיפה הנכונה.
אני בספק אם השימוש בעדיפות תריס כמעט * נפוץ * כמו עדיפות צמצם או אפילו ידני מלא. השואל לא ציין אם רחובות יסתובבו בשעות היום, באור נמוך או בשניהם - בתאורה נמוכה, ה- ISO הנמוך ביותר לא יספיק לחשיפה מספקת.
tal
2010-11-01 21:21:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ההגדרה שלי

עם ה- GF1 שלי, הגדרתי את שני המצבים המותאמים אישית: ב- C1, ההגדרה "חזרה ללייקה":

  • B&W דינמי
  • 400 ISO
  • מיקוד ידני
  • עדיפות צמצם; בדרך כלל אני מגדיר זאת à 8 או 11 לצילומי רחוב

ב- C2, הגדרת ה"ירה בלי לחשוב ":

  • בעצם, הכל AUTO, ב- RAW .
photogeek
2014-02-02 20:24:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

לא מומחה, אך שמעתי כמה מומחים מעדיפים ל ISO גבוה צמצם קטן (כלומר עומק שדה עמוק), שניהם בגלל הפעולה מהירה, הנושאים נמצאים בתנועה, אין זמן להתמקד בדיוק בנושא והרעש (היי iso) עדיף על פני נושאים מטושטשים בתנועה.

Trevor
2013-05-01 12:59:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

אלה ההגדרה שבדרך כלל אני מתאימה לי ביותר. אני משתמש במצלמת סרט של 35 מ"מ, אך אמור להיות זהה למאפייני הדיגיטל. צל. צילום סנטו ISO הגדר את מהירות התריס כך שתתאים ל- ISOf / 16 שטוף שמש: מובחנת עם קצוות חדים f / 11 מעונן מעט: רך סביב הקצוות. F / 8 מעונן: צללים גלויים בקושי. F / 5.6 מעונן כבד: ללא צללים. F / 4 פתוח צל: זריחה / אין צללים.



שאלה ותשובה זו תורגמה אוטומטית מהשפה האנגלית.התוכן המקורי זמין ב- stackexchange, ואנו מודים לו על רישיון cc by-sa 2.0 עליו הוא מופץ.
Loading...