Vraag:
Is het raadzaam om een ​​task killer-app op Android uit te voeren
Christian
2010-07-15 02:38:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mogelijk duplicaat:
Moet ik echt een taakbeheerder installeren?

Moet ik uitvoeren een taakmoordenaar op Android of beheert Android applicaties zelf goed genoeg?

Bewerk de titel om het woord "raadzaam" te gebruiken in plaats van "raadzaam".
Welke versie van Android gebruik je? Froyo (2.2) is veel agressiever geworden in het beheren van taken, maar het is mogelijk dat je het op eerdere versies wilt hebben.
Drie antwoorden:
Mark Hatton
2010-07-15 02:57:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Android is erg goed in het beheren van zijn geheugen, zodat taakmoordenaars niet nodig zijn. Processen die niet op het scherm worden weergegeven, gebruiken in wezen 0% CPU-vermogen totdat ze opnieuw worden geactiveerd of wat achtergrondwerk moeten uitvoeren (zoals het downloaden van e-mails).

Als u zoveel programma's opent dat er niet genoeg geheugen over is, zal het Android-systeem namens u ongebruikte programma's doden. Het is volledig zelfsturend.

De prestaties van de telefoon mogen niet worden beïnvloed door het aantal actieve applicaties. Dat gezegd hebbende, ik laat er wel een geïnstalleerd, want zo nu en dan kan een proces "bedrieglijk" gaan en veel CPU-kracht gaan gebruiken en dus een slechte batterijduur geven (dit is echter zeldzaam).

Meer achtergrondinformatie hier: http://geekfor.me/faq/you-shouldnt-be-using-a-task-killer-with-android/

Meer hier: http://androidspin.com/2010/08/04/do-android-devices-need-third-party-task-killers/
Nog meer hier: http://lifehacker.com/5650894/android-task-killers-explained-what-they-do-and-why-you-shouldnt-use-them
Je hebt geen aparte taakmoordenaar nodig om malafide apps te doden. U kunt een app geforceerd sluiten vanaf de vermelding onder Toepassingen beheren.
Matt
2010-11-16 20:16:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben het eens met het algemene standpunt dat ze niet nodig zijn, maar ik ben onlangs tot de conclusie gekomen, gebaseerd op persoonlijke ervaring, dat het afhangt van welke versie van Android je gebruikt. Laat me het uitleggen ...

Ik gebruikte een Task Killer op mijn Droid maar stopte toen ik steeds meer mensen begon te zien die uitlegden waarom ze niet echt werken (zie de links die Al hierboven heeft gepost). Nadat ik ermee was gestopt, merkte ik eigenlijk betere prestaties. Ik was verbijsterd over hoe ik dacht dat het gebruik van de Task Killer mijn prestaties verbeterde.

Toen kreeg ik een tablet met Android 2.1. Deze tablet heeft een snellere processor dan mijn Droid en meer geheugen aan boord, dus logischerwijs zou hij beter moeten presteren, maar na het laden van een bescheiden aantal apps was het erg, erg laggy. Uit frustratie keerde ik terug naar mijn oude duivel Advanced Task Killer en de prestaties van de tablets verbeterden dramatisch.

In een poging om de inconsistente ervaringen te verzoenen, realiseerde ik me dat ATK uitstekend werkte op mijn Droid toen het op Android 2.1 draaide. Het was na het upgraden naar 2.2 dat ik ermee stopte en ik heb nooit de verbinding gemaakt dat Froyo de taakmoordenaar overbodig maakte.

De conventionele wijsheid is nog steeds dat Task Killers niet nodig zijn (zelfs contraproductief) en voor apparaten met Android 2.2 ben ik het daar volledig mee eens. Voor apparaten met 2.1 of lager, hoewel ze ze theoretisch niet nodig hebben, is het mijn ervaring dat task killer de prestaties van deze apparaten enorm verbetert (tenminste op de apparaten die ik gebruikte: Moto Droid en Archos 70IT).

rmontagud
2010-07-15 02:49:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In mijn eigen ervaring kan het gebruik van een taakmoordenaar je batterij helpen als je te veel applicaties hebt geopend of als je ze niet meer nodig hebt, zoals de Facebook-app die op de achtergrond draait wanneer je wifi of de dataverbinding (3G / EDGE / GPRS / wat dan ook)

Als je iets niet nodig hebt om op de achtergrond te draaien, moet je het afsluiten en geen taakmoordenaar gebruiken.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...