Soru:
Koyu kavurma, hafif kavurmadan daha mı güçlü?
Antoin Koeman
2017-10-28 19:45:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koyu kavrulmuş kahve, hafif kavrulmuş kahveden daha uzun süre ve daha yüksek sıcaklıklarda kavrulur.Tat farkı nedir?

üç yanıtlar:
MTSan
2017-10-29 20:46:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Güç ilginç bir ifadedir, ancak bazı insanlar bunu kullanır. Çoğunlukla, karamelize veya yanmış tatlar kavurma işlemi sırasında görünür hale gelir.

Bu cevapta görebileceğiniz gibi, Wikipedia kızartma derecelerini ve profillerini listeliyor. Bunları burada özetlemek istiyorum.

  • 22 ° C (72 ° F), Yeşil Fasulye : Bunlardan yeşil kahve çayı hazırlayabilirsiniz. Ancak normal kahve değil.

  • 165 ° C (329 ° F), Kurutma Aşaması : Fasulye kurur. İlk çatlağı duyabilirsiniz.

  • 196 ° C (385 ° F), Tarçınlı Kızartma : Hemen ilk başta gelen çok hafif bir kavurma seviyesi çatlak. Göze çarpan kavrulmuş tahıllar, çimenli tatlar ve keskin asitlik göze çarpan tatlılık gelişmemiş durumda.

  • 205 ° C (401 ° F), New England Kızartma : Orta açık kahverengi, ancak görünüş olarak hala alacalı. Bazı özel kavurma makineleri için tercih edilen bir kavurma, kaynak özelliklerini ve karmaşık asitliği vurgular.

  • 210 ° C (410 ° F), American Roast : Orta açık kahverengi, ilk çatlakta gelişmiştir. Asitlik biraz azaldı, ancak başlangıç ​​karakteri hâlâ korunuyor.

  • 219 ° C (426 ° F), City Roast : Orta kahverengi, en özel kahve. Kızartma karakteri göze çarpsa da, başlangıç ​​karakteri tatmak için iyidir.

  • 225 ° C (437 ° F), Full City Roast : Orta koyu kahverengi ve ara sıra yağ parlaklığı, kavurma karakteri belirgindir. İkinci çatlağın başlangıcında.

  • 230 ° C (446 ° F), Vienna Roast : Hafif yüzey yağı ile orta koyu kahverengi, daha acı tatlı , karamel aroması, asitliği azaltılmış. İkinci çatlağın ortasında. Bu seviyede kızartma ile menşe özellikleri gölgede kaldı.

  • 240 ° C (464 ° F), Fransız Kızartması : Koyu kahverengi, yağ ile parlak, yanmış alt tonlar, asitliği azalmış. İkinci çatlağın sonunda. Kavurma karakteri hakimdir, kahvenin kendine özgü aroması veya tadı kalmaz.

  • 245 ° C (473 ° F), Italian Roast : Neredeyse siyah ve parlak, yanık tonlar daha belirgin hale gelir, asitlik neredeyse ortadan kalkar, ince gövde.

Fransız kızartmasının İtalyan kızartmasından daha az kavrandığından emin misiniz? tarihsel olarak fransız fasulyesi en koyu ve daha kavrulmuş olanlardı
@eddyce Evet, eminim. İnsanların bu noktayı kaçırmasının nedenlerinden birinin, büyük franchise'ın şüpheli pazarlama ifadeleri olduğundan şüpheleniyorum: https://www.starbucks.com/coffee/dark/italian-roast/ground Ancak, İtalyanca'nın en koyu rosto (tadıma göre kömürden önce): https://theydiffer.com/difference-between-french-and-italian-roast-coffee/
Fransız kızartmasının toplam :) koyuluğunu belirten en az bir kaynak sağlayacağım ...
... öyle görünüyor ki terimi yanlış anladım. "italyan kavurma" genel kavurma sınıflandırmasının bir parçasıdır, ancak geleneksel olarak chiara, medya ve scura olarak bölünen italya'daki gerçek kavurma ile eşleşmez, sonuncusu gerçekten 240/250 civarındadır.
@eddyce Elbette. İtalya'yı birkaç kez ziyaret ettiğimde kişisel olarak deneyimlediğim kadarıyla, bölgelerin kendi gelenekleri var. Ancak "İtalyan kavurması" terimi kömür kadar karanlıktır. Hatta İtalya'daki kahve barlarının kendi harmanları ve kavurmaları olduğu ile karşılaşabilirsiniz. Bunun nedenlerinden biri, sanırım koyu rostoların espresso olarak hazırlandıklarında daha tatlı olması.
Genelde İtalyanlar (biz) fincandaki asitliği pek çok nedenden dolayı sevmiyoruz, ancak esas olarak günde 4/5 espressoya ulaşabildiğimiz için, çoğu yemekle ilişkili - kahve bazen bir tür sindirim içeceği haline gelir ve asit olmamalı! Kavurmak (veya aşırı kavurmak) asitliği azaltır. Napoli üniversitesinden [Bu makale] (http://www.ilfattoalimentare.it/caffe-acidita-tostatura-fogliano-universita-napoli.html) bunu tıbbi terimlerle açıklıyor
@eddyce Bir arkadaşıma çevirmesini istemeliyim. :) Espressonun asitlik katan bir yöntem olduğunu unutmayın. Bu nedenle, kavurma aşamasında asitlikten kurtulmak daha iyidir. Aslında, bir zamanlar İtalyan kızartmasından daha koyu bir şeyim var. Küba'da. Moka kaplarında demliyorlardı. Küba kahvesinin tatlı olmasının nedeni bu. Birkaç aydır aklımda bir sorum var ama kısaca hazırlayamam.
Eric Platon
2017-10-29 07:03:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aynı çekirdeklerde, koyu kavrulmuş hafif kavrulmuş tada göre daha güçlü bir lezzettir.

Acılık tatlara hakim olma eğilimindedir: Hafif rostoda hissedebileceğiniz orijinal tatlar genellikle koyu rostolarda kaybolur.

Koyu kavrulmuş tadı da çok kararlıdır. Bu, tadı birkaç kızartma partisinde aynı kaldığı anlamına gelir. O halde, koyu kavurmanın lezzetini kontrol etmek çok daha kolaydır (bu yüzden Starbucks ve McDonald's gibi büyük zincirler koyu rostolara odaklanır). Hafif kavurmanın kontrol edilmesi daha zordur. Ortaya çıkan tat daha çok fasulyenin kendisine (yeterince ışık mı, su vb.) Bağlıyken, koyu bir kavurma ile "tüm çekirdekler aynı hale gelir mi".

Jose
2017-10-28 22:12:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hafif bir kavurma, kahvenin karakterini ortaya çıkarır. Koyu kızartma genellikle daha az karmaşıktır ve tadı bakımından zengindir, acı ve daha az çiçektir. Hafif rosto, koyu rosto ile karşılaştırıldığında tatlıdır.



Bu Soru-Cevap, otomatik olarak İngilizce dilinden çevrilmiştir.Orijinal içerik, dağıtıldığı cc by-sa 3.0 lisansı için teşekkür ettiğimiz stackexchange'ta mevcuttur.
Loading...